Broccolisuppe med ristet skinke og hvidløgscreme
45 min

Broccolisuppe med ristet skinke og hvidløgscreme

Broccolisuppe er en skøn spise året rundt og fungerer godt som hovedret eller forret.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broccolisuppe med ristet skinke og hvidløgscreme

Broccolisuppe er en skøn spise året rundt og fungerer godt som hovedret eller forret.

Antal portioner

Hvidløgscreme

  • 1 liter hønsebouillon
  • 700 g broccoli i buketter og stokken i tynde skiver
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 6 skiver grovbrød

Pynt

  • broccoli i små buketter

Fremgangsmåde:

Hvidløgscreme

Blend 1 dl af fløden med eddike, sennep, hvidløg, salt og de hakkede æg. Stil hvidløgscremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring imens bouillon, broccoli og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag ca. 2 dl fyld fra og blend resten af suppen til den er glat. Tilsæt resten af fløden, salt, peber og fyldet. Bring suppen i kog og smag til.

Læg skinken på ovnens rist. Læg brødet på en plade med bagepapir og rist skinke og brød midt i ovnen - skinken på en rille over brødet. Tag skinken ud og rist brødet færdigt de sidste 2 min.

Del skinken i mindre stykker og server dem til broccolisuppen sammen med ristet brød og hvidløgscreme - cremen kan både kommes i suppen og på brødet.

Ristning af skinke

Ca. 8 min. ved 225°.

Ristning af brød

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print