

Broccolisuppe med tunmayo
30 min
Den grønne, grønne suppe serveres med en cremet tunmayo af tun blendet med lidt ansjos, hvidløg og olivenolie.
Ingredienser
Antal portioner
Tunmayo
- 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
- 25 g ansjosfileter
- 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille knust fed hvidløg
- 1 spsk dijonsennep
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 700 g renset broccoli
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1½ tsk groft salt
- 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 240 g tynde skiver ristet italiensk flute
- 2 dl kviste af frisk kørvel
Tilbehør
- både af citron (usprøjtet)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Tunmayo
Hæld vandet fra tunen og blend den med de øvrige ingredienser til en ensartet mayo. Stil mayoen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Tag ca. 200 g broccoli fra og del den i små buketter. Kom resten at broccolien, også gerne stokken (bortset fra det groveste), i en gryde sammen med grønsagsbouillon og salt. Kog broccolien ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. Blend suppen. Kom fløden i gryden og bring suppen i kog under omrøring. Smag til og kom de rå broccolibuketter i.
Server suppen med ristede fluteskiver og tunmayo - og kørvel som pynt.
Tip
Du kan blende en rest broccolisuppe med isterninger og servere den som en lille forret. Kom rejer eller røget laks i suppen, drys med friske krydderurter og server den med limebåde.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8310 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 30,3 g
- Protein: 30 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 29 %
Tip
Du kan blende en rest broccolisuppe med isterninger og servere den som en lille forret. Kom rejer eller røget laks i suppen, drys med friske krydderurter og server den med limebåde.