Brownies med ingefær og lime

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

1 timer

Chokoladen blødgører ingerfærens skarpe kanter og præsenterer en lækker brownie. Prøv den!

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) i små stykker
  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 75 g hakket sød syltet ingefær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør og chokolade i en lille tykbundet gryde og smelt det ved svag varme - rør af og til. Lad blandingen køle af i køleskabet i ca. 10 min. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Vend forsigtigt hvedemel i. Tilsæt limeskal, -saft, den afkølede chokoladeblanding og til sidst den syltede ingefær. Beklæd en lille bradepande (ca. 15 x 20 cm) med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af.

Skær kagen i 12 firkanter på ca. 5x5 cm - 4 baner på den lange led og 3 på den korte.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Tip

I stedet for syltet ingefær kan man anvende samme mængde hasselnødder.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 46 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: