Brownies med ingefær og lime

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

1 timer

Chokoladen blødgører ingerfærens skarpe kanter og præsenterer en lækker brownie. Prøv den!

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner

  • 100 g smør
  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) i små stykker
  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 75 g hakket sød syltet ingefær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør og chokolade i en lille tykbundet gryde og smelt det ved svag varme - rør af og til. Lad blandingen køle af i køleskabet i ca. 10 min. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Vend forsigtigt hvedemel i. Tilsæt limeskal, -saft, den afkølede chokoladeblanding og til sidst den syltede ingefær. Beklæd en lille bradepande (ca. 15 x 20 cm) med bagepapir. Hæld dejen i bradepanden og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af.

Skær kagen i 12 firkanter på ca. 5x5 cm - 4 baner på den lange led og 3 på den korte.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Tip

I stedet for syltet ingefær kan man anvende samme mængde hasselnødder.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: