Brunet kryddersmør

45 min
Fryseegnet
Brunet kryddersmør

Lækkert kryddersmør med brunet smør, dild og kapers.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/brunet-kryddersmor/

Ingredienser

1 portion
250 g Blødt smør
2 spsk Finthakkede kapers
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Finthakket frisk dild

Sådan gør du

  • Kom ⅓ af smørret i en lille, tykbundet gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast. Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Hæld blandingen i en skål, vend kapers og citronsaft i og lad det køle ca. 15 min.
  • Rør resten af smørret i lidt efter lidt. Tilsæt dild og citronskal og smag til.
  • Form kryddersmørret til en rulle og læg den, indpakket i bagepapir, i køleskabet til servering.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7642 kJ / 1826 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2481 kJ / 593 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 0,4 % 0,6 g
Kulhydrat: 1 % 1,5 g
Fedt: 98,6 % 66,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.