Brunsviger med mindre fedt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Brunsviger smager under alle omstændigheder bedst nybagt, så det går fint at spare på fedtet og gøre det til en lidt sundere kage end normalt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 20 stk.

Antal portioner

Fyld

  • 50 g smør
  • 150 g brun farin

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt klistre lidt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Ælt dejen igen. Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande (ca. 40 x 25 cm) med bagepapir. Tryk dejen ud i fadet eller bradepanden. Det gøres lettest, hvis der er lidt vand på hænderne.

Fyld

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde og bland det sammen med farinen. Rør det godt sammen. Lav fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen på. Lad brunsvigeren efterhæve i ca. 15 min. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag