Brunsviger med mindre fedt
60+ min

Brunsviger med mindre fedt

Brunsviger smager under alle omstændigheder bedst nybagt, så det går fint at spare på fedtet og gøre det til en lidt sundere kage end normalt.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brunsviger med mindre fedt

Brunsviger smager under alle omstændigheder bedst nybagt, så det går fint at spare på fedtet og gøre det til en lidt sundere kage end normalt.

ca. 20 stk.

Antal portioner

Fyld

  • 50 g smør
  • 150 g brun farin

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt klistre lidt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Ælt dejen igen. Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande (ca. 40 x 25 cm) med bagepapir. Tryk dejen ud i fadet eller bradepanden. Det gøres lettest, hvis der er lidt vand på hænderne.

Fyld

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde og bland det sammen med farinen. Rør det godt sammen. Lav fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen på. Lad brunsvigeren efterhæve i ca. 15 min. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 24 %
Print