Brunsviger med mindre fedt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Brunsviger smager under alle omstændigheder bedst nybagt, så det går fint at spare på fedtet og gøre det til en lidt sundere kage end normalt.

Ingredienser

ca. 20 stk.

Antal portioner

Fyld

  • 50 g smør
  • 150 g brun farin

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt klistre lidt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Ælt dejen igen. Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande (ca. 40 x 25 cm) med bagepapir. Tryk dejen ud i fadet eller bradepanden. Det gøres lettest, hvis der er lidt vand på hænderne.

Fyld

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde og bland det sammen med farinen. Rør det godt sammen. Lav fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen på. Lad brunsvigeren efterhæve i ca. 15 min. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: