Brunsviger med mindre fedt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Brunsviger smager under alle omstændigheder bedst nybagt, så det går fint at spare på fedtet og gøre det til en lidt sundere kage end normalt.

Ingredienser

ca. 20 stk.

Antal portioner

Fyld

  • 50 g smør
  • 150 g brun farin

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt klistre lidt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Ælt dejen igen. Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande (ca. 40 x 25 cm) med bagepapir. Tryk dejen ud i fadet eller bradepanden. Det gøres lettest, hvis der er lidt vand på hænderne.

Fyld

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde og bland det sammen med farinen. Rør det godt sammen. Lav fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen på. Lad brunsvigeren efterhæve i ca. 15 min. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 24 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: