Bruschetta med honningbagte tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(105 vurderinger)

45 min

Perfekt til tapas, buffeten eller lækkersulten.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

Honningbagte tomater

  • 6 mellemstore tomater
  • 2 små fed hvidløg i halve skiver
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 12 skiver daggammelt lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Honningbagte tomater

Halver og udkern tomaterne. Placer dem med skærefladen opad i et fad, der er penslet med olivenolie. Fordel hvidløgsskiver og timian i tomaternes hulninger. Rør akaciehonning og olivenolie sammen, og fordel det på tomaterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Dressing

Rør imens fraiche og basilikum sammen med salt og peber. Smag til.

Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.

Ved serveringen

Anret tomaterne på de ristede brødskiver med dressing på toppen.

Tips

Erstat de friske krydderurter med tørrede (halver mængden), eller akaciehonningen med almindelig honning (opvarmet i vandbad, så den bliver flydende).

Bagetid

Ca. 20 min. 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: