Bruschetta med honningbagte tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(202 vurderinger)

45 min

Perfekt til tapas, buffeten eller lækkersulten.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

Honningbagte tomater

  • 6 mellemstore tomater
  • 2 små fed hvidløg i halve skiver
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 12 skiver daggammelt lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Honningbagte tomater

Halver og udkern tomaterne. Placer dem med skærefladen opad i et fad, der er penslet med olivenolie. Fordel hvidløgsskiver og timian i tomaternes hulninger. Rør akaciehonning og olivenolie sammen, og fordel det på tomaterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Dressing

Rør imens fraiche og basilikum sammen med salt og peber. Smag til.

Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.

Ved serveringen

Anret tomaterne på de ristede brødskiver med dressing på toppen.

Tips

Erstat de friske krydderurter med tørrede (halver mængden), eller akaciehonningen med almindelig honning (opvarmet i vandbad, så den bliver flydende).

Bagetid

Ca. 20 min. 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: