Bruschetta med honningbagte tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(278 vurderinger)

45 min

Perfekt til tapas, buffeten eller lækkersulten.

Ingredienser

Tapasret

Antal portioner

Honningbagte tomater

  • 6 mellemstore tomater
  • 2 små fed hvidløg i halve skiver
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 12 skiver daggammelt lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Honningbagte tomater

Halver og udkern tomaterne. Placer dem med skærefladen opad i et fad, der er penslet med olivenolie. Fordel hvidløgsskiver og timian i tomaternes hulninger. Rør akaciehonning og olivenolie sammen, og fordel det på tomaterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Dressing

Rør imens fraiche og basilikum sammen med salt og peber. Smag til.

Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.

Ved serveringen

Anret tomaterne på de ristede brødskiver med dressing på toppen.

Tips

Erstat de friske krydderurter med tørrede (halver mængden), eller akaciehonningen med almindelig honning (opvarmet i vandbad, så den bliver flydende).

Bagetid

Ca. 20 min. 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: