Bruschetta med honningbagte tomater
45 min

Bruschetta med honningbagte tomater

Perfekt til tapas, buffeten eller lækkersulten.
Bedømmelse (47 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bruschetta med honningbagte tomater

Perfekt til tapas, buffeten eller lækkersulten.

Tapasret

Antal portioner

Honningbagte tomater

  • 6 mellemstore tomater
  • 2 små fed hvidløg i halve skiver
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 12 skiver daggammelt lyst brød

Fremgangsmåde:

Honningbagte tomater

Halver og udkern tomaterne. Placer dem med skærefladen opad i et fad, der er penslet med olivenolie. Fordel hvidløgsskiver og timian i tomaternes hulninger. Rør akaciehonning og olivenolie sammen, og fordel det på tomaterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Dressing

Rør imens fraiche og basilikum sammen med salt og peber. Smag til.

Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.

Ved serveringen

Anret tomaterne på de ristede brødskiver med dressing på toppen.

Tips

Erstat de friske krydderurter med tørrede (halver mængden), eller akaciehonningen med almindelig honning (opvarmet i vandbad, så den bliver flydende).

Bagetid

Ca. 20 min. 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 45 %
Print