Burger med bøf, ost og ramsløg

Nøglehulsmærket opskrift

Burger med bøf, ost og ramsløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Ramsløg vokser i mange danske bøgeskove og kan kendes på den meget kraftige løglugt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk finthakkede friske blade af ramsløg
  • 6 fuldkornsboller
  • 8-10 skyllede friske ramsløg
  • 250 g tomater i tern
  • 1 agurk i tern
  • 100 g radiser i tern

Sådan gør du

Sådan gør du

Form kødet til 6 flade bøffer (ca. 7 cm i diameter). Lad ca. 10 g af smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag panden af varmen og fordel osten på bøfferne. Læg låg på panden eller dæk med alufolie og lad osten smelte - det tager ca. 4 min.

Rør resten af smørret sammen med de hakkede ramsløgblade.

Rist bollerne på en brødrister og flæk dem. Smør de lune boller med ramsløgsmør og læg dem sammen om de hele ramsløgblade, bøffer med ost, og en blanding af tomat-, agurke- og radisetern. Stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter.

Tip

I stedet for ramsløg kan du bruge forårsløg. De har ikke samme kraftige hvidløgssmag som ramsløgene, men kan dog bruges.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: