Burger med hakkebøf, spidskål og grillet grønt
45 min

Burger med hakkebøf, spidskål og grillet grønt

Dejlig burger med barbecuesauce, spidskålssalat, syltede løg og smag af grill. Du kan både bruge en grillpande og havegrillen.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burger med hakkebøf, spidskål og grillet grønt

Dejlig burger med barbecuesauce, spidskålssalat, syltede løg og smag af grill. Du kan både bruge en grillpande og havegrillen.

Antal portioner

Syltede rødløg

  • 1 dl eddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 200 g)

Spidskålssalat

  • 300 g fintstrimlet spidskål
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk (ca. 325 g)
  • 450 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 fuldkornsboller (ca. 400 g)

Tilbehør

  • 2 dl Karolines Køkken® Amerikansk Barbeque grillsauce
  • 2 grillede majskolber

Fremgangsmåde:

Syltede rødløg

Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ⅓ af løgene og kog dem i ca. 2 min. Tag løgene op af gryden med en hulske og læg dem i en skål. Fortsæt til alle løgene er kogt. Hæld lagen over løgene og stil dem tildækkede i køleskaet til serveringen.

Spidskålssalat

Vend spidskål, citronsaft, salt og peber godt sammen. Smag til.

Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken så der bliver 12 stykker i alt. Form kødet til 4 hakkebøffer og krydr dem med halvdelen af saltet og peber. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min ved kraftig varme. Grill agurkestykkerne til de har grillstreger ca. 2 min. på hver side. Drys dem med resten af saltet. Grill derefter hakkebøfferne ca. 3 min. på hver side.

Lun bollerne og smør dem med barbecue grillsauce og læg dem sammen om hakkebøffer, spidskålssalat, agurk og syltede løg. Server burgerne med grillede majskolber.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 31 %
Print

Vin match

Grenache, cinsault, mourvedre Bandol, Frankrig

Her vil en rigtig god rosé være perfekt! Vælg en vin, der er sart laksefarvet (ikke den helt pink version), fx fra Côtes de Provence og endnu bedre fra Bandol som har lidt mere power. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til grill-mad