Bygotto med kyllingespyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Bygotto (fætter til risotto) smager skønt af bl.a. 3 slags løg: Ramsløg, rødløg og forårsløg. Serveret med kyllingespyd og citron....uhm!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Hovedret til 4

Antal portioner

Bygotto

  • 75 g Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg
  • 320 g perlebyg eller -spelt (ca. 4 dl)
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 5½ dl vand
  • 1 tsk groft salt

Kyllingespyd

  • 400 g kyllingefilet
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ¾ tsk groft salt
  • 4 spsk finthakkede blade af ramsløg eller bredbladet persille

Bygotto, fortsat

  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 1 rødløg i meget tynde både (ca. 50 g)
  • 5 forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)

Tilbehør

  • 1 citron (usprøjtet) i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bygotto

Smelt 25 g af fedtstoffet i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bygperler og løg i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Kyllingespyd

Skær kyllingefileterne i tern og fordel dem på spyddene. Lad 25 g af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kyllingespyddene i ca. 2 min. og steg dem derefter ved svag varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kyllingespyddene op og rul dem i hakket ramsløg eller persille.

Bygotto, fortsat

Tilsæt ærter, rødløg og forårsløg og kog bygottoen i yderligere ca. 5 min. Vend bygottoen med resten af fedtstoffet og server den med kyllingespyd og citronbåde.

Tip

Kyllingespyddene er kun for sjov og forandringens skyld - du kan også stege kyllingefileterne hele.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag