Bygotto med kyllingespyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Bygotto (fætter til risotto) smager skønt af bl.a. 3 slags løg: Ramsløg, rødløg og forårsløg. Serveret med kyllingespyd og citron....uhm!

Ingredienser

Hovedret til 4

Antal portioner

Bygotto

  • 75 g Arla Kærgården® Chili/lime
  • 320 g perlebyg eller -spelt (ca. 4 dl)
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 5½ dl vand
  • 1 tsk groft salt

Kyllingespyd

  • 400 g kyllingefilet
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ¾ tsk groft salt
  • 4 spsk finthakkede blade af ramsløg eller bredbladet persille

Bygotto, fortsat

  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 1 rødløg i meget tynde både (ca. 50 g)
  • 5 forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)

Tilbehør

  • 1 citron i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Bygotto

Smelt 25 g af fedtstoffet i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bygperler og løg i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Kyllingespyd

Skær kyllingefileterne i tern og fordel dem på spyddene. Lad 25 g af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kyllingespyddene i ca. 2 min. og steg dem derefter ved svag varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kyllingespyddene op og rul dem i hakket ramsløg eller persille.

Bygotto, fortsat

Tilsæt ærter, rødløg og forårsløg og kog bygottoen i yderligere ca. 5 min. Vend bygottoen med resten af fedtstoffet og server den med kyllingespyd og citronbåde.

Tip

Kyllingespyddene er kun for sjov og forandringens skyld - du kan også stege kyllingefileterne hele.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: