Bygotto med kyllingespyd
30 min

Bygotto med kyllingespyd

Bygotto (fætter til risotto) smager skønt af bl.a. 3 slags løg: Ramsløg, rødløg og forårsløg. Serveret med kyllingespyd og citron....uhm!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bygotto med kyllingespyd

Bygotto (fætter til risotto) smager skønt af bl.a. 3 slags løg: Ramsløg, rødløg og forårsløg. Serveret med kyllingespyd og citron....uhm!

Hovedret til 4

Antal portioner

Bygotto

Kyllingespyd

  • 400 g kyllingefileter
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ¾ tsk groft salt
  • 4 spsk finthakkede blade af ramsløg eller bredbladet persille

Bygotto, fortsat

  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 1 rødløg i meget tynde både
  • 5 forårsløg i meget tynde ringe

Tilbehør

  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Bygotto

Smelt 25 g af fedtstoffet i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bygperler og løg i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Kyllingespyd

Skær kyllingefileterne i tern og fordel dem på spyddene. Lad 25 g af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kyllingespyddene i ca. 2 min. og steg dem derefter ved svag varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kyllingespyddene op og rul dem i hakket ramsløg eller persille.

Bygotto, fortsat

Tilsæt ærter, rødløg og forårsløg og kog bygottoen i yderligere ca. 5 min. Vend bygottoen med resten af fedtstoffet og server den med kyllingespyd og citronbåde.

Tip

Kyllingespyddene er kun for sjov og forandringens skyld - du kan også stege kyllingefileterne hele.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print