Champignonpesto

30 min
Champignonpesto

Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Ingredienser

25 g Smør
450 g Rensede champignoner
50 g Hasselnøddekerner
2 dl Persille
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.

Tip

  • Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.

1.

  • Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.

2.

  • Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.

3.

  • Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2488 kJ / 595 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 13,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 16,4 % 4,1 g
Fedt: 70,2 % 8,1 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/champignonpesto/