Cheeseburger med rabarberrelish
30 min
•
En dejlig burger hvor bøf og ost får modspil af den friske, syrligsøde rabarberkompot.
Ingredienser
Rabarberrelish
|
300 g
Rabarber i tynde skiver
|
|
|---|---|
|
1
Stort grofthakket løg (ca. 100 g)
|
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|
1 spsk
Hvidvinseddike
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Bøffer
|
500
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|---|---|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
20 g
Smør
|
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
4
Grove burgerboller (ca. 380 g)
|
|
|---|---|
|
100 g
Rensede hele blade af romainesalat
|
|
|
1
Agurk i skiver (ca. 350 g)
|
Sådan gør du
Rabarberrelish
Bøffer
Tips
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
592 kJ / 141 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 5,1 g |
| Kulhydrat: | 19,4 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.