Chili- og tomatsalsa med sprøde pita og yoghurt - Opskrifter - Arla

Chili- og tomatsalsa med sprøde pita og yoghurt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Sødt og skarpt mødes i denne hurtigt lavede salsa, som serveres med sprødbagte trekanter af pita og en mild yoghurtdressing.

Ingredienser

Antal portioner

Chili/tomatsalsa

  • 3 tomater
  • 2 små fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk sambal oelek
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 20 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 4 pitabrød skåret i trekanter
  • 2 spsk olivenolie

Mild yoghurtdressing

Sådan gør du

Sådan gør du

Chili/tomatsalsa

Hak tomater og hvidløg. Opvarm lidt olie i en tykbundet gryde og sauter hvidløgene ganske kort sammen med sambal oelek. Tilsæt tomater og tomatpure. Lad blandingen simre, til den er ret fast, ca. 15 min. Tag gryden af varmen og vend den hakkede chokolade i salsaen.

Pensl pitatrekanterne med olie og bag dem øverst i ovnen.

Mild yoghurtdressing

Vend imens yoghurt sammen med limesaft og koriander. Smag til.

Server salsaen lun til de sprøde pitaer og den kolde dressing.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: