Chili cheese tops

Chili cheese tops

30 min
Chili cheese tops smager lækkert - de spicy ostekugler er sprøde udenpå og bløde af smeltet ost indeni. Server de lækre hjemmelavede chili cheese tops som en snack, forret eller som tilbehør sammen med frisk mango. Chili cheese tops er en lækker servering til mange lejligheder, og at de er hjemmelavede gør bare hele oplevelsen bedre. Ønsker du en mildere og mere børnevenlig udgave, skifter du bare osten i dine cheese tops, prøv fx med revet Cheddar ost fra Arla Karolines Køkken®.

Sådan gør du

  • Bland revet ost og jalapeno og form til kugler - tryk ostekuglerne godt sammen.
  • Bland hvedemel med salt i en lille skål. Kom æg og rasp i 2 andre skåle.
  • Vend først ostekuglerne i hvedemel, så i æg og til sidst rasp.
  • Varm olien op i en lille gryde ved kraftig varme. Den skal være ca. 175 grader. Test evt. temperaturen ved at komme en bid franskbrød i - bliver det gyldent, har olien den rette temperatur.
  • Steg ostekuglerne i den varme olie i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde - vend dem forsigtigt undervejs.
  • Læg ostekuglerne på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe godt af.
  • Drys med flagesalt og server de lune chili cheese tops med mango.

Du kan også lave chili cheese tops af revet mozzarella, 1 spsk hakket rød chilipeber og 1 hakket syltet jalapeno. Eller du kan lave milde cheese tops. Skift tex mex osten ud med revet mozzarella eller revet cheddar og syltet jalapeno med 1½ spsk tomat- eller basilikumpesto.

Energiindhold for hele retten:

16065 kJ / 3840 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1524 kJ / 364 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,8 % 7 g
Kulhydrat: 15,4 % 13,8 g
Fedt: 76,8 % 31,7 g
Mere inspiration

Chili og ost - en virkelig skøn tærte med rejer - prøv den!

Chilitærte
60+ min
Chilitærte
(105)
Relateret video
Chili cheese tops

Se hvordan du laver chili cheese tops her. Chili cheese tops smager lækkert - de spicy ostekugler er sprøde udenpå og bløde af smeltet ost indeni. Server de lækre hjemmelavede chili cheese tops som en snack, forret eller som tilbehør sammen med frisk mango.

Ingredienser

175 g Revet tex mex ost
1 Finthakket syltet jalapeno
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
2 Sammenpiskede æg
100 g Rasp (ca. 2 dl)
3 dl Smagsneutral olie, fx rapsolie eller solsikkeolie til stegning
½ tsk Flagesalt
Tilbehør
1 Mangofrugt i både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk