Chilipasta

Arbejdstid: 10 min
Chilipasta

Prøv denne opskrift på chilipasta - en uundværlig smagsgiver til retter, der har godt af lidt spark. Brug den i dine røræg, wraps og wokretter. Chilipasta findes i mange udgaver, men i denne har vi lagt vægt på, at du får en stærk chilipasta, der også har en bund af umami. Chilipasta bliver måske fast inventar i dit køleskab, så lav dobbeltportion, når du er i gang.

Ingredienser

Chilipasta

1 spsk Olie
2 Finthakkede løg (ca. ca. 100 g)
4 Finthakkede fed hvidløg
2 spsk Sambal oelek
1½ spsk Mørk balsamicoeddike
1½ spsk Sukker
1 spsk Sojasauce
1 spsk Fiskesauce

Sådan gør du

Chilipasta

  • Lad olien blive varm i en pande og svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og steg chilipastaen i yderligere ca. 3 min, til den har en passende konsistens.
  • Smag til.
  • Kom den færdige chilipasta på rene glas, der evt. er skyllet med atamon.

Du kan blende din chilipasta, hvis du ønsker en finere konsistens.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1356 kJ / 324 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 52,5 % 14,6 g
Fedt: 39,3 % 5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chilipasta/