Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip
45 min
•
&format=webp)
Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.
Ingredienser
½ kg
Skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
Urtesalt
½ tsk
Havsalt
|
|
---|---|
2 dl
Krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum
|
Hvidløgsdip
100 g
Kvark eller fraiche
|
|
---|---|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Urtesalt
Hvidløgsdip
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1517 kJ / 363 kcal
Næringsindhold pr. 100g
230 kJ / 55 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 19,3 % | 2,6 g |
Fedt: | 36,6 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 6 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
