Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip
45 min
•
&format=webp)
Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.
Ingredienser
½ kg
Skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
Urtesalt
½ tsk
Havsalt
|
|
---|---|
2 dl
Krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum
|
Hvidløgsdip
100 g
Kvark eller fraiche
|
|
---|---|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Urtesalt
Hvidløgsdip
Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1517 kJ / 363 kcal
Næringsindhold pr. 100g
230 kJ / 55 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 19,3 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 6 g |
Fedt: | 36,6 % | 2,3 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
