Chokoladebudding
4 timer
•
Arbejdstid: 20 min
•
Nem opskrift på chokoladebudding med intens chokoladesmag. Det er nemt at servere både hjemme og ude, når buddingen med chokoolade er anrettet i små glas. Pynt med letpisket flødeskum.
Ingredienser
|
¾ liter
Mælk
|
|
|---|---|
|
50 g
Majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
|
|
|
2
Æg (ca. 1 dl)
|
|
|
4 spsk
Rørsukker
|
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
75 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Tilbehør
|
1½ dl
Piskefløde pisket til et let flødeskum
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan variere chokoladesmag og intensitet. Prøv at eksperimentere med lys chokolade, hvid chokolade - eller mørk chokolade med orange. Du kan også smage flødeskummet til med appelsinskal og -saft.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
608 kJ / 145 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,1 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 7,6 g |
| Kulhydrat: | 15,2 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.