Chokoladebudding

4 timer
Arbejdstid: 20 min
Chokoladebudding

Nem opskrift på chokoladebudding med intens chokoladesmag. Det er nemt at servere både hjemme og ude, når buddingen med chokoolade er anrettet i små glas. Pynt med letpisket flødeskum.

Ingredienser

¾ liter Mælk
50 g Majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
2 Æg (ca. 1 dl)
4 spsk Rørsukker
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
75 g Grofthakket mørk chokolade

Tilbehør

1½ dl Piskefløde pisket til et let flødeskum

Sådan gør du

  • Rør mælk og maizena sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og chokolade.
  • Bring blandingen i kog under piskning - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Blandingen skal være tyk og cremet.
  • Hæld hurtigt cremen i en skål og derefter i 6 glas (a ca. 2 dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag.
  • Server chokoladebuddingen med letpisket flødeskum.

Du kan variere chokoladesmag og intensitet. Prøv at eksperimentere med lys chokolade, hvid chokolade - eller mørk chokolade med orange. Du kan også smage flødeskummet til med appelsinskal og -saft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7136 kJ / 1706 kcal

Næringsindhold pr. 100g

606 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 11,1 % 4 g
Kulhydrat: 42,6 % 15,2 g
Fedt: 46,3 % 7,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladebudding/