Vaniljebudding er en klassisk dansk dessert, som består af fløde, mælk, sukker, æg og vanilje. Husblas. Vi har valgt at servere lun kirsebærsauce til vaniljebuddingen, men den serveres traditionelt med frisk frugt eller bær eller med en lækker karamelsovs. Server en skøn og cremet vaniljedessert med ægte vanilje, når du vil forkæle gæsterne.
Sådan gør du
Vaniljebudding
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Bring mælken i kog med den flækkede vaniljestang.
Pisk æggene godt med sukkeret.
Hæld halvdelen af den kogende mælk i æggene under piskning. Hæld det hele i gryden med mælk og varm det op, til cremen bliver jævn - må ikke koge.
Træk husblassen op af vandet, og knug det let. Kom det i æggeblandingen og tag vaniljestangen op.
Pisk fløden til et let skum og vend det i buddingen, når den begynder at stivne. Hæld buddingen i en skål eller buddingform. Stil den koldt i nogle timer.
Kirsebærsauce
Varm de syltede kirsebær med saft op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
Rør kartoffelmelet med vand og tilsæt det under omrøring.
Server den lune kirsebærsauce til vaniljebuddingen.
Du kan også servere frisk frugt og/eller karamelsauce til buddingen.
Energiindhold for hele retten:
10943 kJ / 2615 kcal
Næringsindhold pr. 100g
802 kJ / 192 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,2 g
Protein:
8,1 %
3,8 g
Kulhydrat:
43,5 %
20,5 g
Fedt:
48,4 %
10,5 g
Er du til budding er du garanteret også til creme caramel ...