Chokoladecupcakes
60+ min

Chokoladecupcakes

Lækre chokoladecupcakes med en top af chokoladeganache. Cupcakes´ene er dejlig svampede, næsten rå i midten som man kender det fra de svenske "kladdkaka".
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladecupcakes

Lækre chokoladecupcakes med en top af chokoladeganache. Cupcakes´ene er dejlig svampede, næsten rå i midten som man kender det fra de svenske "kladdkaka".

Ca. 12 stk.

Antal portioner

Chokoladeganache

Chokoladecupcakes

  • 75 g smør
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 3 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske blåbær
  • kakaopulver

Fremgangsmåde:

Chokoladeganache

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Hæld den over chokoladen og lad det stå ca. 3 min. - uden omrøring. Rør derefter ganachen sammen, så den er ensartet og glat. Dæk den med plastfolie - helt nede ved overfladen, så der ikke kommer kondens. Stil ganachen tildækket i køleskabet til den er helt kold - mindst 4 timer og gerne natten over.

Chokoladecupcakes

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og tilsæt chokolade. Rør til blandingen er glat og tag gryden af varmen. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen. Vend fløde og chokoladesmør i æggeblandingen. Bland mel, kakao og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen sammen med salt. Fyld dejen i 12 muffinsforme - de skal være ca. ⅔ fyldte. Bag dem midt i ovnen - kagerne skal virke meget rå i midten, når du tager dem ud. Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Pisk den kolde ganache luftigt med en håndmixer. Fyld den i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt en top på hver cupcake. Pynt med blåbær og sigtet kakao.

Bagetid

13-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Chokoladeganache kan også laves med hvid eller mørk chokolade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 13,4 g
Print