Chokoladecupcakes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Lækre chokoladecupcakes med en top af chokoladeganache. Cupcakes´ene er dejlig svampede, næsten rå i midten som man kender det fra de svenske "kladdkaka".

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 12 stk.

Antal portioner

Chokoladeganache

Chokoladecupcakes

  • 75 g smør
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 3 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • frisk blåbær
  • kakaopulver

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Chokoladeganache

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Hæld den over chokoladen og lad det stå ca. 3 min. - uden omrøring. Rør derefter ganachen sammen, så den er ensartet og glat. Dæk den med plastfilm - helt nede ved overfladen, så der ikke kommer kondens. Stil ganachen tildækket i køleskabet til den er helt kold - mindst 4 timer og gerne natten over.

Chokoladecupcakes

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og tilsæt chokolade. Rør til blandingen er glat og tag gryden af varmen. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen. Vend fløde og chokoladesmør i æggeblandingen. Bland mel, kakao og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen sammen med salt. Fyld dejen i 12 muffinsforme - de skal være ca. ⅔ fyldte. Bag dem midt i ovnen - kagerne skal virke meget rå i midten, når du tager dem ud. Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Pisk den kolde ganache luftigt med en håndmixer. Fyld den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt en top på hver cupcake. Pynt med blåbær og sigtet kakao.

Bagetid

13-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Chokoladeganache kan også laves med hvid eller mørk chokolade.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag