Chokoladedessert med pebermynte

1 time 30 min
Arbejdstid: 20 min
Chokoladedessert med pebermynte

Lækker dessert med pebermynte chokolade. After eight - before eight - den kan spises hele tiden. Nem opskrift der serveres i glas - uhmm!

Ingredienser

100 g Mørk chokolade
100 g Mørk chokolade med pebermyntefyld, fx aftereight
1½ dl Piskefløde
2 Æg (ca. 1 dl)
2 spsk Sukker
3 Kiwifrugter
1 spsk Sukker
1 spsk Hakkede mynteblade

Pynt

Mørk chokolade
Mynteblade

Tilbehør

1 dl Piskefløde pisket til flødeskum

Sådan gør du

  • Del de 2 slags chokolade i mindre stykker og smelt dem i vandbad.
  • Pisk først fløden til et let flødeskum. Pisk dernæst æg og sukker til en luftig blanding.
  • Rør den let afkølede chokolade i æggeblandingen. Vend lidt af flødeskummet i og derefter resten.
  • Fordel chokoladedesserten i glas eller kopper. Stil desserterne tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Skræl kiwifrugterne og skær dem i grove stykker.
  • Vend dem sammen med sukker og mynteblade. Lad frugten trække på køkkenbordet i ca. ½ time.
  • Stil desserterne på tallerkener og pynt med chokolade og mynteblade. Læg frugten på tallerkenerne og server flødeskum til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9705 kJ / 2320 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1186 kJ / 284 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5,5 % 3,8 g
Kulhydrat: 33,4 % 23,3 g
Fedt: 61,1 % 19,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladedessert-med-pebermynte/