Chokoladefelter
45 min

Chokoladefelter

Chokoladefelterne tykke, bløde småkager. Perfekt til en kop the eller kaffe.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladefelter

Chokoladefelterne tykke, bløde småkager. Perfekt til en kop the eller kaffe.

30 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 1½ dl hasselnøddekerner eller mandler
  • 100 g blødt smør
  • 1½ dl sukker
  • 1 æg
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl kakao

Fremgangsmåde:

Hak nødderne. Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt æg. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao og rør blandingen i æggesnapsen. Bred kagemassen ud til en kage - ca. 25 x 30 cm - på en plade med bagepapir. Strø nødderne over. Bag kagen midt i ovnen. Skær kagen i felter eller trekanter, når den lige er kommet ud af ovnen.

Kagen er blød, når den kommer ud af ovnen - og det bliver den ved med at være.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
Print