Chokoladefondue
10 min
•
&format=webp)
Chokoladefondue er den perfekte dessert eller snack, hvor du kan dyppe dine yndlingsfrugter, -bær eller skumfiduser i den lune sauce.
Ingredienser
200 g
Hakket mørk chokolade
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
½ dl
Piskefløde
|
Tilbehør
4
Bananer i mindre stykker
|
|
---|---|
250 g
Ananas i mindre stykker
|
|
250 g
Rensede jordbær
|
|
50 g
Skumfiduser
|
Pynt
2 spsk
Finthakkede ristede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
Evt. træspyd
|
Sådan gør du
Chokoladefondue
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Chokoladesaucen er flydende ca. 1½ time. Har du eventuelle rester eller er saucen blevet kold, kan den fint opvarmes igen.
Chokoladesaucen kan laves med mælkechokolade, men vær opmærksom på at den nemt skiller ved genopvarmning. Voksen-version: Lav en krydret chokoladesauce ved at tilsætte 1 spsk hakket syltet ingefær og et drys kanel. Server med flødeskum tilsat whiskey og lidt flormelis.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
785 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,3 g |
Protein: | 1,8 g |
Fedt: | 9,4 g |
Kulhydrat: | 23,9 g |
