Chokoladefondue med whiskyflødeskum
30 min

Chokoladefondue med whiskyflødeskum

Hvem sagde chokoladehimlen? En skøn dessert for dem, der elsker frugt og chokolade. En god dessert at spise i godt selskab!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladefondue med whiskyflødeskum

Hvem sagde chokoladehimlen? En skøn dessert for dem, der elsker frugt og chokolade. En god dessert at spise i godt selskab!

Antal portioner
  • 1 kg af årtidens frugt, fx ananas, sharon, mango og druer
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g flødechokolade
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Rens frugterne og skær dem i mindre stykker.

Pisk fløde, whisky og flormelis til flødeskum. Stil det tildækket i køleskabet. Smelt de 3 slags chokolade hver for sig. Enten i vandbad eller i mikrobølgeovn. Ved smeltning i mikrobølgeovn skal der røres hver 20 sek. imellem hver opvarmning.

Server frugterne portionsvis eller på et stort fad. Læg små portioner af de 3 slags chokolade rundt om frugterne eller på en tallerken for sig. Ved serveringen stikker hver gæst en gaffel i frugtstykkerne, som dyppes i chokoladen og derefter i flødeskummet, som er anrettet i portioner eller i fælles skål. Kulden fra flødeskummet får langsomt chokoladen til at stivne, hvilket giver mange dimensioner og smagsnuancer.

Tips

Jo bedre chokolade du anvender, des bedre. Flødeskummet kan bruges i kaffe. Det kan tilsættes likør fx Drambuie (orangelikør) i stedet for whisky og flormelis.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 2 %
Print