Chokoladefondue med whiskyflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Hvem sagde chokoladehimlen? En skøn dessert for dem, der elsker frugt og chokolade. En god dessert at spise i godt selskab!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg af årtidens frugt, fx ananas, sharon, mango og druer
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g flødechokolade
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens frugterne og skær dem i mindre stykker.

Pisk fløde, whisky og flormelis til flødeskum. Stil det tildækket i køleskabet. Smelt de 3 slags chokolade hver for sig. Enten i vandbad eller i mikrobølgeovn. Ved smeltning i mikrobølgeovn skal der røres hver 20 sek. imellem hver opvarmning.

Server frugterne portionsvis eller på et stort fad. Læg små portioner af de 3 slags chokolade rundt om frugterne eller på en tallerken for sig. Ved serveringen stikker hver gæst en gaffel i frugtstykkerne, som dyppes i chokoladen og derefter i flødeskummet, som er anrettet i portioner eller i fælles skål. Kulden fra flødeskummet får langsomt chokoladen til at stivne, hvilket giver mange dimensioner og smagsnuancer.

Tips

Jo bedre chokolade du anvender, des bedre. Flødeskummet kan bruges i kaffe. Det kan tilsættes likør fx Drambuie (orangelikør) i stedet for whisky og flormelis.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: