Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne

Bedømmelse

(5 vurderinger)

45 min

Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Chokolade (ca. 445 g)

Basilikumsabayonne

  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • ½ dl hvidvin
  • 3 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 325 g rensede jordbær

Pynt

  • ristede grofthakkede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Stil chokoladeisen i køleskabet i ca. ½ time.

Basilikumsabayonne

Blend basilikum og hvidvin ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst og luftigt i en tykbundet gryde, ved svag varme, i ca. 5 min. Tilsæt basilikumsblandingen lidt ad gangen og stadig under piskning.

Flæk jordbærrene, anret dem i høje glas og kom sabayonnecremen på bærrene. Pisk chokoladeisen blød og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Kom isen på topppen, pynt med ristede mandler og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 2 %

Print

Kilde: