

Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne
45 min
Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 liter chokoladeis
Basilikumsabayonne
- 1 dl finthakkede friske basilikumblade
- ½ dl hvidvin
- 3 spsk sukker
- 2 æggeblommer
- 1 tsk vaniljepulver
- 325 g rensede jordbær
Pynt
- ristede grofthakkede mandel
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Stil chokoladeisen i køleskabet i ca. ½ time.
Basilikumsabayonne
Blend basilikum og hvidvin ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst og luftigt i en tykbundet gryde, ved svag varme, i ca. 5 min. Tilsæt basilikumsblandingen lidt ad gangen og stadig under piskning.
Flæk jordbærrene, anret dem i høje glas og kom sabayonnecremen på bærrene. Pisk chokoladeisen blød og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Kom isen på topppen, pynt med ristede mandler og server straks.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 6810 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 7,9 g
- Protein: 8 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 50 %
- Alkohol: 2 %