Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne
45 min

Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne

Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne

Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.

Antal portioner
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Chokolade (ca. 445 g)

Basilikumsabayonne

  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • ½ dl hvidvin
  • 3 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 325 g rensede jordbær

Pynt

  • ristede grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Stil chokoladeisen i køleskabet i ca. ½ time.

Basilikumsabayonne

Blend basilikum og hvidvin ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst og luftigt i en tykbundet gryde, ved svag varme, i ca. 5 min. Tilsæt basilikumsblandingen lidt ad gangen og stadig under piskning.

Flæk jordbærrene, anret dem i høje glas og kom sabayonnecremen på bærrene. Pisk chokoladeisen blød og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Kom isen på topppen, pynt med ristede mandler og server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Protein: 8 %
  • Alkohol: 2 %
  • Fiber: 7,9 g
Print