Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne - Opskrifter - Arla

Chokoladeis med jordbær og basilikumsabayonne

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter chokoladeis

Basilikumsabayonne

  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • ½ dl hvidvin
  • 3 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 325 g rensede jordbær

Pynt

  • ristede grofthakkede mandel

Sådan gør du

Sådan gør du

Stil chokoladeisen i køleskabet i ca. ½ time.

Basilikumsabayonne

Blend basilikum og hvidvin ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst og luftigt i en tykbundet gryde, ved svag varme, i ca. 5 min. Tilsæt basilikumsblandingen lidt ad gangen og stadig under piskning.

Flæk jordbærrene, anret dem i høje glas og kom sabayonnecremen på bærrene. Pisk chokoladeisen blød og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Kom isen på topppen, pynt med ristede mandler og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: