Bananasplit

Bananasplit

15 min
Bananasplit er en af de allernemmeste opskrifter at kaste sig ud i. Du kan lave en dejlig dessert udelukkende ved hjælp af banan, is og flødeskum. Men selvfølgelig bliver din bananasplit endnu mere lækker, når du topper med hasselnødder og chokolade. Måske du skulle tømme fryseren for evt. is-rester og kreere en lækker og nem dessert med banan og is næste gang du får gæster?

Sådan gør du

  • Pisk fløden til et let skum.
  • Skræl bananerne og flæk dem. Læg bananerne på tallerkener som "både".
  • Kugl isen op.
  • Fyld "bananbådene" med iskugler og flødeskum.
  • Pynt med hakket chokolade, chokoladesauce og ristede hasselnødder.

Du kan bruge den is, du foretrækker - og blande så mange, som du har lyst til. Det er også en rigtig god måde at få bund i de "is-sjatter" der gemmer sig i fryseren. Du kan også toppe op med diverse former for krymmel, når der er børn eller barnlige sjæle med i selskabet.

Energiindhold for hele retten:

10960 kJ / 2620 kcal

Næringsindhold pr. 100g

898 kJ / 215 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,5 % 2,9 g
Kulhydrat: 41,1 % 21,7 g
Fedt: 53,4 % 13 g
Mere inspiration

Her er opskriften på en skøn flødeis, når det skal være rigtig godt.

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(82)

Ingredienser

¼ liter Piskefløde
4 Bananer
½ liter Vaniljeflødeis
Pynt
25 g Hakket mørk chokolade
1 dl Chokoladesauce
1 dl Ristede og hakkede hasselnøddekerner
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk