Chokoladekage med abrikosfyld
60+ min

Chokoladekage med abrikosfyld

Klar til uventede gæster? Bag en bund til fryseren, og du kan lynhurtigt trylle en lækker kage frem til kaffen.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekage med abrikosfyld

Klar til uventede gæster? Bag en bund til fryseren, og du kan lynhurtigt trylle en lækker kage frem til kaffen.

6 stykker pr. kage

Antal portioner

Kagebund

  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Abrikosfyld

Pynt:

  • halve, syltede abrikoser
  • høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Kagebund

Pisk æg og sukker med en håndmixer (med piskeris) i ca. 4 min., til blandingen er hvid og luftig. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål. Sigt og vend forsigtigt denne blanding i sukker-æggemassen med en fadskraber. Vend chokoladen i dejen. Fordel chokoladedejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med en fadskraber. Bag kagebunden midt i ovnen, til den er svagt gylden. Kagen er færdigbagt, når den er fast at trykke på og let løsnet langs kanten af springformen. Lad kagebunden køle af på en bagerist i ca. 10 min., før ringen til springformen fjernes. Løft kagebunden af springformens bund med en paletkniv og lad kagebunden køle helt af på bageristen.

Abrikosfyld

Lige inden serveringen tilberedes abrikosfyld. Lad abrikoserne dryppe af i en sigte. Tag én fra til pynt og skær resten i små stykker (ca. 1 x 1 cm). Pland piskefløde, flormelis, citronskal og -saft i en skål. Pisk med en håndmixer (med piskeris) til fløden er let stiv. Vend forsigtigt abrikosstykkerne i flødeblandingen.

Anbring den nybagte kagebund på et serveringsfad og fordel fyldet på bunden. Pynt og server straks.

Tip

Hvis fyldet til chokoladekagen tilberedes 1-2 timer før serveringen, skal der kun 1 tsk citronsaft i abrikosfyldet, ellers bliver fyldet for surt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Kan fryses uden fyld.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 51 %
Print