Chokoladekager med havregryn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

45 min

Chocolate chip cookies som de kaldes i USA. Med masser af chokolade - mums!

Ingredienser

Ca. 40 stk.

Opskriften gælder for 1 portion

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 200 g blødt smør
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 1 dl lys sirup
  • 3 spsk kakao
  • 2 æg
  • 175 g finvalsede havregryn (ca. 4¼ dl)
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak chokoladen groft.

Pisk smør, sukker, sirup og kakao luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen pisk godt mellem hvert. Bland havregryn, mel, vaniljesukker, natron og salt sammen og vend det i dejen sammen med chokolade. Fordel dejen med 2 spsk på 3 plader med bagepapir og bag chokoladekagerne midt i ovnen - kagerne flyder ud. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Frysetips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 43 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: