Chokoladeroulade
60+ min

Chokoladeroulade

Chokolade, flødeskum og abrikos er en skøn kombi!!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeroulade

Chokolade, flødeskum og abrikos er en skøn kombi!!

2 skiver pr. person

Antal portioner

Chokoladedej

  • 2 æg
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Abrikosfyld

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Chokoladedej

Pisk æg og sukker med en håndmixer i ca. 4 min., til blandingen er hvid og luftig. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål. Sigt og vend forsigtigt denne blanding i sukker-æggeblandingen. Vend chokoladen i dejen. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (ca. 30 x 35 cm). Pensl bagepapiret med smeltet smør og læg det på en bageplade. Fordel chokoladedejen inden for firkanten med en fadskraber. Bag rouladebunden midt i ovnen, til den er svagt lysebrun. Læg et stykke bagepapir på en bagerist og drys det godt med sukker. Vend den bagte rouladebund ud på det sukkerdryssede papir, så rouladebunden ligger med undersiden opad. Træk forsigtigt bagepapiret af og lad rouladebunden køle af under et viskestykke.

Abrikosfyld

Lad abrikoserne dryppe af i en sigte. Tag én fra til pynt og skær resten i små stykker (ca. 1 x 1 cm). Bland piskefløde, flormelis, citronskal og -saft i en skål. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt abrikosstykkerne i flødeskummet.

Smør fyldet ud på den afkølede rouladebund, så det når næsten ud til kanterne. Rul rouladen sammen fra den bredeste side (35 cm). Læg den på sammenføjningen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 52 %
Print