Chokoladetærte
5 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•

Chokoladetærten er en lækker og intens chokoladedessert der helt sikkert vil imponere gæsterne. Den sprøde tærtebund er fyldt med en dejlig blød chokoladeganache og et pift af flagesalt på toppen.
Ingredienser
125 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
⅛ tsk
Fint salt
|
|
2
Æggeblommer
|
Chokoladeganache
300 g
Mælkechokolade
|
|
---|---|
100 g
Mørk chokolade
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
1½ dl
Lys sirup
|
Pynt
Flagesalt
|
---|
Sådan gør du
Chokoladeganache
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server chokoladetærten til dessert med vaniljeis og friske bær.
Tærten kan fryses. Bunden bliver lidt blødere i konsistensen efter frys.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1877 kJ / 449 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 4,6 g |
Fedt: | 26,8 g |
Kulhydrat: | 47,5 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
