Chokoladetærte med nøddeflødeskum

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Chokoladetærte med nøddeflødeskum

En drøm af en chokoladetærte. Chokoladetærte med nøddeflødeskum er svampet og fyldig, og den smager allerbedst 1-3 dage efter, at den er bagt. Der er næsten ingen mel i denne herligt tunge chokoladetærte med flødeskum - og det må have været på grænsen af det ekstravagante i 1972, hvor opskriften på chokoladetærten blev udviklet. Der er en grund til at denne chokoladetærte stadig er på hitlisten - prøv selv at smage.

Ingredienser

Chokoladetærte

150 g Mørk chokolade
100 g Blødt smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
4 Æg
3 spsk Hvedemel
3 spsk Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
10 g Smør
3 spsk Rasp

Nøddeflødeskum

¼ liter Piskefløde
2 spsk Kold stærk kaffe
50 g Høvlet mørk chokolade
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

Chokoladetærte

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og fordel raspen på bund og side. Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad bunden køle af.

Nøddeflødeskum

  • Pisk fløden til et let flødeskum, bland med kaffe og fordel det på chokoladebunden.
  • Drys chokoladetærten med chokolade og nødder.

Chokoladetærten bliver kun bedre af at blive bagt dagen før den skal spises. Som variation kan du udelade nødderne på toppen og kaffe i flødeskummet og drysse med kandiserede violer i stedet .

Chokoladetærten kan fryses uden pynt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18079 kJ / 4321 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1620 kJ / 387 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,2 % 4,9 g
Kulhydrat: 36,4 % 34,7 g
Fedt: 58,4 % 25,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladetarte-med-noddeflodeskum/