Chokoladetærte med nøddeflødeskum
&format=webp)
En drøm af en chokoladetærte. Chokoladetærte med nøddeflødeskum er svampet og fyldig, og den smager allerbedst 1-3 dage efter, at den er bagt. Der er næsten ingen mel i denne herligt tunge chokoladetærte med flødeskum - og det må have været på grænsen af det ekstravagante i 1972, hvor opskriften på chokoladetærten blev udviklet. Der er en grund til at denne chokoladetærte stadig er på hitlisten - prøv selv at smage.
Ingredienser
Chokoladetærte
150 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
100 g
Blødt smør
|
|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
4
Æg
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
3 spsk
Kartoffelmel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
3 spsk
Rasp
|
Nøddeflødeskum
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 spsk
Kold stærk kaffe
|
|
50 g
Høvlet mørk chokolade
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Chokoladetærte
Nøddeflødeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Chokoladetærten bliver kun bedre af at blive bagt dagen før den skal spises. Som variation kan du udelade nødderne på toppen og kaffe i flødeskummet og drysse med kandiserede violer i stedet .
Chokoladetærten kan fryses uden pynt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18079 kJ / 4321 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1620 kJ / 387 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 5,2 % | 4,9 g |
Fedt: | 58,4 % | 25,6 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 34,7 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
