Chokoladetrøffeltærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

Hakkede biscotti og ristede mandler giver denne chokoladetrøffeltærte en ekstra dimension.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 1 dl mandler
  • havsalt, fx læsø sydesalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 3 min. - eller til de begynder at få lidt farve. Lad dem køle let af og hak dem meget groft.

Kom fløde og smør i en tykbundet gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen groft og smelt den i flødeblandingen. Hak kagerne og kom dem i gryden sammen med kvark - vend det godt sammen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - vend evt. bunden, så er kagen nemmere at få ud. Fordel flødeblandingen heri og drys med mandler. Lad chokoladetrøffeltærten stå tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag tærten ud og drys med salt. Skær den i mindre stykker - brug en skarp kniv. Kagen skal serveres helt kold.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, mourvedre, tinta barroca, tinta cao m. fl. Douro, Portugal

Rød dessertvin fx. en banyuls eller en tawny port Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade