Citron- og lakridskarameller

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Citron- og lakridskarameller

Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!

Ingredienser

2 dl Piskefløde
350 g Rørsukker (ca. 4 dl)
1 dl Lys sirup (ca. 150 g)
1 spsk Knust rålakrids
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  • Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde.
  • Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til.
  • Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med.
  • Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle.
  • Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.
  • Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller
  • Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.

Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10993 kJ / 2627 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1478 kJ / 353 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 1 % 0,9 g
Kulhydrat: 74,7 % 64,9 g
Fedt: 24,3 % 9,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/citron--og-lakridskarameller/