Citrongræs-panna cotta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(72 vurderinger)

60+ min

Frisk og smuk dessert med sødt, stærkt og knas.

Ingredienser

Antal portioner

Mangokompot med chili

  • 100 g moden mangofrugt i tern
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk fintsnittet grøn chilipeber (uden kerner)
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 50 g macademianødder

Hvid chokoladeganache

Sprøde honningkiks

  • 50 g smør
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk flormelis
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk majsstivelse

Pynt

  • citronverbena eller citronmelisse

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær bunden af de to stilke citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag med kniven så indmaden begynder at løsne sig. Hæld fløde, sukker og citrongræs i en lille gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst. Lad blandingen køle af - lillefingervarm. Sigt den og vend forsigtigt kvark heri. Fordel panna cottaen i 4 pæne glas (ca. ⅓ fyldte). Stil dem tildækkede på køl i mindst 3 timer - gerne natten over.

Mangokompot med chili

Bring mango, vand, chili og rørsukker i kog i en lille tykbundet gryde. Lad det simre ved svag varme og uden låg i ca. ½ time. Vær opmærksom på at den ikke koger tør, ellers tilsæt mere vand. Lad mangokompotten køle af og vend herefter limeskal i. Rist nødderne i en lille bradepande midt i ovnen - til de er gyldenbrune.

Hvid chokoladeganache

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.

Sprøde honningkiks

Smelt smør og honning i en lille tykbundet gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og vend de øvrige ingredienser i. Stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time. Tag ⅓ af dejen og del den i 4 lige store dele og rul dem ud i stænger (ca. ½ cm i diameter og 10 cm lange). Bag stængerne midt i ovnen - til de er gyldenbrune.

Fordel mangokompotten på de 4 citrongræs-panna cottaer. Pynt med hvid chokoladeganache og placer den sprøde honningkiks lodret ned i midten.

Ristning af macademianødder

8 - 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for honningkiks

8 - 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Bag resten af dejen til honningkiks og server dem som småkager.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 63 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Riesling-druen vil fungere rigtig fint til denne spændende dessert. Den skal være sød, så der skal stå "spätlese" eller "auslese" på etiketten. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost