Citrongræs-panna cotta

Citrongræs-panna cotta

60+ min
Frisk og smuk dessert med sødt, stærkt og knas.

Sådan gør du

Bagetid for honningkiks:

8 - 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær bunden af de to stilke citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag med kniven så indmaden begynder at løsne sig. Hæld fløde, sukker og citrongræs i en lille gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding. Rør til husblassen er opløst. Lad blandingen køle af - lillefingervarm. Sigt den og vend forsigtigt kvark heri. Fordel panna cottaen i 4 pæne glas (ca. ⅓ fyldte). Stil dem tildækkede på køl i mindst 3 timer - gerne natten over.
Mangokompot med chili
  • Bring mango, vand, chili og rørsukker i kog i en lille tykbundet gryde. Lad det simre ved svag varme og uden låg i ca. ½ time. Vær opmærksom på at den ikke koger tør, ellers tilsæt mere vand. Lad mangokompotten køle af og vend herefter limeskal i. Rist nødderne i en lille bradepande midt i ovnen - til de er gyldenbrune.
Hvid chokoladeganache
  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.
Sprøde honningkiks
  • Smelt smør og honning i en lille tykbundet gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og vend de øvrige ingredienser i. Stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time. Tag ⅓ af dejen og del den i 4 lige store dele og rul dem ud i stænger (ca. ½ cm i diameter og 10 cm lange). Bag stængerne midt i ovnen - til de er gyldenbrune.
  • Fordel mangokompotten på de 4 citrongræs-panna cottaer. Pynt med hvid chokoladeganache og placer den sprøde honningkiks lodret ned i midten.
Ristning af macademianødder
  • 8 - 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bag resten af dejen til honningkiks og server dem som småkager.

Energiindhold for hele retten:

12975 kJ / 3101 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1105 kJ / 264 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 29,7 % 19,3 g
Fedt: 63,6 % 19 g

Ingredienser

2 blade Husblas
2 stilke Citrongræs
2½ dl Piskefløde
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
2½ dl Kvark
Mangokompot med chili
100 g Moden mangofrugt i tern
1½ dl Vand
1 tsk Fintsnittet rød chilipeber (uden kerner)
1 spsk Rørsukker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
50 g Macademianødder
Hvid chokoladeganache
75 g Hvid chokolade
½ dl Piskefløde
Sprøde honningkiks
50 g Smør
1 spsk Honning
4 spsk Flormelis
2 spsk Hvedemel
2 spsk Majsstivelse
Pynt
Citronverbena eller citronmelisse