Citronis

Citronis

60+ min
Citronis er en frisk og syrlig is, tilberedt som klassisk iscreme af fløde, æggeblommer og sukker - og med masser af citron. Citronis er en skøn dessert som kan serveres med friske bær, når de er i sæson. Uden for sæsonen vil en eksotisk frugtsalat smage rigtig godt til citronisen. Du kan også tilberede citronis i portionsforme, der ligger klar i fryseren - så er der altid en lækker og nem dessert klar til de dage, du har lyst til is.
https://www.arla.dk/opskrifter/citronis/

Sådan gør du

Citronis
  • Pisk æggeblommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
  • Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
  • Varm iscremen op til lige under kogepunktet ved jævn varme i ca. 2 min - pisk hele tiden og hold øje med, hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge.
  • Tilsæt citronsaft- og skal. Smag til og lad iscremen køle af.
  • Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
  • Stil isen i køleskabet ½ -1 time før servering og server den let optøet med friske bær.

Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.

Energiindhold for hele retten:

9958 kJ / 2380 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1020 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,8 % 2,3 g
Kulhydrat: 22 % 13,2 g
Fedt: 74,2 % 20,4 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

4 Æggeblommer
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ liter Piskefløde
5 spsk Friskpresset citronsaft
4 tsk Citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
250 g Blandede friske bær, fx blåbær, hindbær og brombær