Citronis
&format=webp)
Citronis er en frisk og syrlig is, tilberedt som klassisk iscreme af fløde, æggeblommer og sukker - og med masser af citron. Citronis er en skøn dessert som kan serveres med friske bær, når de er i sæson. Uden for sæsonen vil en eksotisk frugtsalat smage rigtig godt til citronisen. Du kan også tilberede citronis i portionsforme, der ligger klar i fryseren - så er der altid en lækker og nem dessert klar til de dage, du har lyst til is.
Ingredienser
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
5 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
4 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Tilbehør
250 g
Blandede friske bær, fx blåbær, hindbær og brombær
|
---|
Sådan gør du
Citronis
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1018 kJ / 243 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 2,3 g |
Fedt: | 20,4 g |
Kulhydrat: | 13,2 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
