Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

Skinkeschnitzler med æble-sennepssauce

45 min
Grønkål, æble, kapers, fraiche og citron er alle ingredienser der smager rigtig godt sammen med grisekødet.

Sådan gør du

Grønkålsris
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min. Skær imens de grove stilke og ribber af grønkålsbladene og hak bladene. Tag gryden af varmen og hæld evt. overskydende vand fra risene. Vend den hakkede grønkål i og lad ris og kål trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Kom grønkålsrisene i en skål - lige inden serveringen.
Æble-sennepssauce
  • Pisk mel, sennep og citronsaft sammen i en skål og vend fraichen i. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min. Rør vand, salt og fraicheblanding sammen med løgene og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt æbler og kapers (gem lidt af begge dele til pynt). Varm godt igennem og smag til.
Skinkeschnitzler
  • Dup imens skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. ½ min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i 3-4 min. - vend af og til. Læg schnitzlerne i et fad og drys med citronskal og salt. Server straks sammen med æble-sennepssauce og grønkålsris.
Energiindhold for hele retten:

13093 kJ / 3129 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 21,9 % 6,3 g
Kulhydrat: 45,7 % 13,1 g
Fedt: 32,4 % 4,3 g

Ingredienser

Grønkålsris
5 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
250 g Skyllede grønkålsblade
Æble-sennepssauce
1½ spsk Hvedemel
3 spsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset citronsaft
4 dl Fraiche
15 g Smør
3 Finthakkede løg (ca. 200 g)
1 dl Vand
½ tsk Groft salt
2 Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
50 g Kapers - uden lage
Skinkeschnitzler
4 Skinkeschnitzler (ca. 500 g)
20 g Smør
½ tsk Groft salt
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk