Citronmousse

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Citronmousse

Citronmousse som mormor lavede den. Glæd dig til at prøv denne opskrift, hvor citron, flormelis og piskefløde skaber magi, ingen kan modstå!

Ingredienser

1 Husblas
½ Vaniljestang
3 spsk Flormelis
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ liter Piskefløde
2 spsk Friskpresset citronsaft

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt flormelis. Kom det i en skål sammen med resten af flormelissen, citronskal og fløde.
  • Pisk fløden meget let - den skal kun lige begynde at trække streger.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den sammen med citronsaft.
  • Afkøl husblassen med lidt af flødeskumblandingen og kom den i resten under omrøring.
  • Fordel citronmoussen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med citronmelisse og server.

Du kan lave citronmoussen i en stor skål - brug da et blad husblas mere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4129 kJ / 987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1302 kJ / 311 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 16,5 % 12,6 g
Fedt: 80,7 % 28,4 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/citronmousse/