Citronpandekager med citrussalat
45 min

Citronpandekager med citrussalat

Små søde pandekager med citron og blå birkes. Lækre på et brunchbord, som eftermiddagssnack eller som en let dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronpandekager med citrussalat

Små søde pandekager med citron og blå birkes. Lækre på et brunchbord, som eftermiddagssnack eller som en let dessert.

Ca. 16 små pandekager

Antal portioner

Citronpandekager

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 dl mælk
  • 2 æg
  • 25 g smør

Citrussalat

  • 5 blandede citrusfrugter, fx gule og røde grapefrugter og appelsiner

Hertil

Fremgangsmåde:

Citronpandekager

Bland hvedemel, birkes, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt skyr og citronskal og rør rundt. Pisk mælken i melet lidt efter lidt. Del æggene i blommer og hvider, tilsæt æggeblommerne til dejen og pisk den godt. Pisk æggehviderne stive og vendt dem forsigtigt i dejen. Smelt lidt af fedtstoffet i en varm pande og fordel klatter af dej på panden - brug ca. 1/4 dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne ved jævn varme i ca. 1 min. på hver side eller til de er gyldne. Bag resten af pandekagerne med lidt fedtstof i panden hver gang.

Citrussalat

Skær enderne af citrusfrugterne med en skarp kniv og skær derefter skrællen af. Skær citrusfrugterne i fine tynde skiver og bland dem i en skål.

Drys pandekagerne med flormelis og server dem med citrussalat og skyr.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %
Print