Citronpandekager med citrussalat

Citronpandekager med citrussalat

45 min
Fryseegnet
Små søde pandekager med citron og blå birkes. Lækre på et brunchbord, som eftermiddagssnack eller som en let dessert.

Sådan gør du

Citronpandekager
  • Bland hvedemel, birkes, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt kvark og citronskal og rør rundt. Pisk mælken i melet lidt efter lidt. Del æggene i blommer og hvider, tilsæt æggeblommerne til dejen og pisk den godt. Pisk æggehviderne stive og vendt dem forsigtigt i dejen. Smelt lidt af fedtstoffet i en varm pande og fordel klatter af dej på panden - brug ca. 1/4 dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne ved jævn varme i ca. 1 min. på hver side eller til de er gyldne. Bag resten af pandekagerne med lidt fedtstof i panden hver gang.
Citrussalat
  • Skær enderne af citrusfrugterne med en skarp kniv og skær derefter skrællen af - sørg for at den bitre hvide hinde bliver skåret helt af. Skær citrusfrugterne i fine tynde skiver og bland dem i en skål.
  • Drys pandekagerne med flormelis og server dem med citrussalat og kvark.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9163 kJ / 2190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 62,6 % 11,3 g
Fedt: 20,5 % 1,7 g
Mere inspiration

Skønne grovboller til morgenbordet.

Grovbirkes
1 time
Grovbirkes
(57)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Citronpandekager
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Blå birkes
2 spsk
Sukker
2 spsk
Vaniljesukker
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Kvark
1 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk
Mælk
4 dl
Æg
2
Smør
25 g
Citrussalat
Blandede citrusfrugter, fx gule og røde grapefrugter og appelsiner
5
Hertil
Kvark
1½ dl
Flormelis