Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

60+ min
Fryseegnet
Fuldkornspandekagerne er bagt med hvid hvedemel, som er et fuldkornsmel, der ligner almindeligt hvedemel. Fuldkornsmel giver pandekagerne lidt mere tyngde uden at gå på kompromis med smagen.

Sådan gør du

  • Kom melet i en skål og rør vandet i til en klumpfri jævning. Tilsæt øl, æg, smør, salt og sukker og pisk det godt sammen. Lad pandekagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad en pande (ca. 18 cm i diameter) blive godt varm og pensl den med lidt smeltet smør. Kom ca. ½ dl. pandekagedej i panden og fordel den i et tyndt lag. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Bag resten af pandekagerne og server dem lune sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft.
Tips
  • Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.
  • Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.
Energiindhold for hele retten:

4326 kJ / 1034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 17,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 47,7 % 15 g
Fedt: 34,6 % 5 g
Alkohol: 0,6 %
Mere inspiration

Luksus udgaven af pandekager - søde, sprøde og lækre i skøn sauce.

Crepes suzette
1 time
Crepes suzette
(48)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

200 g Hvid hvedemel (ca. 3½ dl)
3 dl Vand
1 dl Hvedeøl, fx weissbeer
3 Æg
25 g Smør - smeltet
2 spsk Rørsukker
1 tsk Groft salt
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
Rørsukker
Friskpresset citronsaft