Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

1 time 10 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Fuldkornspandekagerne er bagt med hvid hvedemel, som er et fuldkornsmel, der ligner almindeligt hvedemel. Fuldkornsmel giver pandekagerne lidt mere tyngde uden at gå på kompromis med smagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/fuldkornspandekager-med-rorsukker-og-citron/

Sådan gør du

  • Kom melet i en skål og rør vandet i til en klumpfri jævning.
  • Tilsæt øl, æg, smør, salt og sukker og pisk det godt sammen.
  • Lad pandekagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad en pande (ca. 18 cm i diameter) blive godt varm og pensl den med lidt smeltet smør.
  • Kom ca. ½ dl. pandekagedej i panden og fordel den i et tyndt lag. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme ca. 1 min. på hver side.
  • Bag resten af pandekagerne og server dem lune sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft.

Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.

Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.

Energiindhold for hele retten:

4326 kJ / 1034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 17,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 47,7 % 15 g
Fedt: 34,6 % 5 g
Alkohol: 0,6 %
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

200 g Hvid hvedemel (ca. 3½ dl)
3 dl Vand
1 dl Hvedeøl, fx weissbeer
3 Æg
25 g Smør - smeltet
2 spsk Rørsukker
1 tsk Groft salt
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
Rørsukker
Friskpresset citronsaft