Fuldkornspandekager med rørsukker og citron
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Fuldkornspandekagerne er bagt med hvid hvedemel, som er et fuldkornsmel, der ligner almindeligt hvedemel. Fuldkornsmel giver pandekagerne lidt mere tyngde uden at gå på kompromis med smagen.
Ingredienser
200 g
Hvid hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
---|---|
3 dl
Vand
|
|
1 dl
Hvedeøl, fx weissbeer
|
|
3
Æg
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
---|
Tilbehør
Rørsukker
|
|
---|---|
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.
Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4326 kJ / 1034 kcal
Næringsindhold pr. 100g
534 kJ / 128 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 17,1 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 47,7 % | 15 g |
Fedt: | 34,6 % | 5 g |
Alkohol: | 0,6 % |
Relateret video
Hvordan laver man pandekager
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.