Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

1 time 10 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

Fuldkornspandekagerne er bagt med hvid hvedemel, som er et fuldkornsmel, der ligner almindeligt hvedemel. Fuldkornsmel giver pandekagerne lidt mere tyngde uden at gå på kompromis med smagen.

Ingredienser

200 g Hvid hvedemel (ca. 3½ dl)
3 dl Vand
1 dl Hvedeøl, fx weissbeer
3 Æg
25 g Smør - smeltet
2 spsk Rørsukker
1 tsk Groft salt

Pynt

Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

Rørsukker
Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  • Kom melet i en skål og rør vandet i til en klumpfri jævning.
  • Tilsæt øl, æg, smør, salt og sukker og pisk det godt sammen.
  • Lad pandekagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad en pande (ca. 18 cm i diameter) blive godt varm og pensl den med lidt smeltet smør.
  • Kom ca. ½ dl. pandekagedej i panden og fordel den i et tyndt lag. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme ca. 1 min. på hver side.
  • Bag resten af pandekagerne og server dem lune sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft.

Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.

Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4326 kJ / 1034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 17,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 47,7 % 15 g
Fedt: 34,6 % 5 g
Alkohol: 0,6 %
Relateret video Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

https://www.arla.dk/opskrifter/fuldkornspandekager-med-rorsukker-og-citron/