Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Pandekager fulde af smag - skønt alternativ med fuldkornsmel.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 200 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 3½ dl)
  • 3 dl vand
  • 1 dl hvedeøl, fx weissbeer
  • 3 æg
  • 25 g smør - smeltet
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • rørsukker
  • friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom melet i en skål og rør vandet i til en klumpfri jævning. Tilsæt øl, æg, smør, salt og sukker og pisk det godt sammen. Lad pandekagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Lad en pande (ca. 18 cm i diameter) blive godt varm og pensl den med lidt smeltet smør. Kom ca. ½ dl. pandekagedej i panden og fordel den i et tyndt lag. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Bag resten af pandekagerne og server dem lune sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft.

Tips

Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.

Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.

Hvordan laver man pandekager

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: