Pandekagelagkage

Bedømmelse

(34 vurderinger)

60+ min

Pandekager i ´lagkagedesign´ vil begejstre børn og voksne i alle aldre!

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 dl øl
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 15 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør - til stegning

Appelsinsirup

  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 3 spsk rørsukker
  • 250 g jordbær i halve og kvarte

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk mel og mælk sammen til en jævn blanding. Tilsæt æg, øl, appelsinskal, smeltet smør og salt. Pisk pandekagedejen godt igennem og stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad en pande blive godt varm og kom lidt smør i panden. Fordel ca. ½ dl dej i den varme pande. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Bag 8 pandekager i alt og lad dem køle af på en bagerist.

Appelsinsirup

Kom appelsinsaft og sukker i en lille gryde og kog det ved kraftig varme i ca. 3 min. – eller til det begynder at tykne.

Kom marmelade og piskefløde i en skål. Pisk det til et let skum og vend de knuste makroner heri.

Læg de kolde pandekager sammen med det søde flødeskum. Kom jordbær og appelsinsirup på toppen og server straks.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %

Kilde: