Pandekagelagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Pandekagelagkage smager fantastisk og er smuk at se på! En pandekagelagkage kan varieres i det uendelige - i denne version består fyldet af skyr-hindbærskum og pandekagelagkagen er toppet med friske bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 8 personer

Antal portioner

Skyr-hindbærskum

  • 3 blade husblas
  • 250 g frosne hindbær

Pandekager - ca. 10 stk.

  • 50 g havregryn (ca. 1½ dl)
  • 50 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 3 æg
  • 1½ dl minimælk
  • 1 dl Cheasy® skyr vanilje Skyr vanilje 0,2%
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g smør til stegning

Pynt

  • friske hindbær, blåbær og brombær
  • rød skovsyre

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyr-hindbærskum

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom hindbærrene i en gryde og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad hindbærrene afdryppe i en sigte i ca. 1 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Kom hindbærrene i en skål og smelt husblassen heri. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet til den er kølet af.

Pisk fløden til et let flødeskum. Vend skyr, vaniljepulver og hindbærblandingen heri. Stil skyr-hindbærskummet tildækket i køleskabet i ca. ½ time eller til cremet har sat sig og er blevet lidt fast.

Pandekager - ca. 10 stk.

Blend havregryn, mel, æg og de øvrige ingredienser.

Lad lidt af smørret blive gyldent i en lille pande (ca. 18 cm i diameter). Steg en pandekage ad gangen (ca. ½ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Gentag med resten af dejen og lad pandekagerne køle af.

Byg pandekagelagkagen op direkte på et kagefad. Læg en pandekage på fadet. Fordel ca. ½ dl skyr-flødeskum på pandekagen. Placer en pandekage ovenpå og tryk den let fast. Gentag til der ikke er mere fyld og flere pandekager. Slut af med skyr-flødeskum på toppen. Stil lagkagen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Pynt bær og skovsyre.

Variation

Pandekagelagkagen kan også laves i en variation med jordbær og mango. Erstat de frosne hindbær med jordbær og kom små mangotern mellem lagene. Pynt pandekagelagkagen med friske jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag