Pandekagelagkage

Pandekagelagkage

60+ min
Pandekagelagkage smager fantastisk og er smuk at se på! En pandekagelagkage kan varieres i det uendelige - i denne version består fyldet af skyr-hindbærskum og pandekagelagkagen er toppet med friske bær.

Sådan gør du

Skyr-hindbærskum
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom hindbærrene i en gryde og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad hindbærrene afdryppe i en sigte i ca. 1 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Kom de varme hindbær i en skål (kasser saften) og smelt husblassen heri. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet til den er kølet af.
  • Pisk fløden til et let flødeskum. Vend skyr, vaniljepulver og hindbærblandingen heri. Stil skyr-hindbærskummet tildækket i køleskabet i ca. ½ time eller til cremet har sat sig og er blevet lidt fast.
Pandekager - ca. 10 stk.
  • Blend havregryn, mel, æg og de øvrige ingredienser.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en lille pande (ca. 18 cm i diameter). Steg en pandekage ad gangen (ca. ½ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Gentag med resten af dejen og lad pandekagerne køle af.
  • Byg pandekagelagkagen op direkte på et kagefad. Læg en pandekage på fadet. Fordel ca. ½ dl skyr-flødeskum på pandekagen. Placer en pandekage ovenpå og tryk den let fast. Gentag til der ikke er mere fyld og flere pandekager. Slut af med skyr-flødeskum på toppen. Stil lagkagen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Pynt bær og skovsyre.
Velbekomme!
Variation

Pandekagelagkagen kan også laves i en variation med jordbær og mango. Erstat de frosne hindbær med jordbær og kom små mangotern mellem lagene. Pynt pandekagelagkagen med friske jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8349 kJ / 1995 kcal

Næringsindhold pr. 100g

647 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 22,9 % 8,7 g
Fedt: 60,9 % 10,7 g

Ingredienser

Skyr-hindbærskum
Husblas
3 blade
Frosne hindbær
250 g
Pandekager - ca. 10 stk.
Havregryn (ca. 1½ dl)
50 g
Hvedemel (ca. ¾ dl)
50 g
Æg
3
Minimælk
1½ dl
1 dl
Vaniljepulver
½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Smør til stegning
25 g
Pynt
Friske hindbær, blåbær og brombær
Rød skovsyre