Cookies med blåbær
45 min

Cookies med blåbær

Cookies er nemme at bage og smager vidunderligt lige fra ovnen - specielt disse med blåbær og mørk chokolade!
Fryseegnet
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cookies med blåbær

Cookies er nemme at bage og smager vidunderligt lige fra ovnen - specielt disse med blåbær og mørk chokolade!

Ca. 16 stk.

Antal portioner
  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g hakkede, tørrede blåbær eller tranebær (ca. 1 dl)

Fremgangsmåde:

Rør smør, sukker og salt godt sammen i en skål. Rør farin og æg i. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i smørblandingen. Tilsæt chokolade og blåbær. Sæt med 2 spiseskeer 8 toppe af dejen - 2 spsk pr. top - på en plade med bagepapir. Der skal være plads omkring toppene, som flyder ud. Tryk toppene lidt flade og bag kagerne øverst i ovnen. Lad de friskbagte cookies køle lidt af på en bagerist. Bag resten af kagerne. Spis cookies med blåbær mens de er lune og sprøde.

Tips

Kagerne kan gemmes i en kagedåse i 4 dage. Varm dem på en brødrister eller i ovnen, så de bliver lune og sprøde igen.

I stedet for mørk chokolade og tørrede blåbær kan du bruge hakket hvid chokolade og hakkede tørrede abrikoser.

Bagetid

Ca. 6-8 min. ved 225°.

Tips

Lun dem evt. på en brødrister. Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 37 %
Print