Cremet broccolisuppe med kammuslinger
1 timer

Cremet broccolisuppe med kammuslinger

Dejlig suppe med en blød og cremet smag - de stegte kammuslinger sætter prikken over i'et.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet broccolisuppe med kammuslinger

Dejlig suppe med en blød og cremet smag - de stegte kammuslinger sætter prikken over i'et.

Antal portioner
  • 4 skiver franskbrød uden skorpe
  • 25 g smør
  • 1 spsk korianderfrø - knuste
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 400 g broccoli i små buketter
  • 2 porrer i mindre stykker
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • ¾ liter vand
  • 2 spsk koncentreret kyllingefond, fx touch of taste
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 6 -12 kammuslinger
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 3 skiver franskbrød - skåret meget tyndt og ristet sprødt

Fremgangsmåde:

Hak brødet i en hurtighakker til det smuldrer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist brødet ved jævn varme i ca. 6 min. - rør af og til. Tilsæt korianderfrø, salt og peber. Lad brødkrummen dryppe af på køkkenrulle. Tør panden af.

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag ca. 100 g af de mindste broccolibuketter fra. Svits porrer og resten af broccolien i ca. 2 min. Kom vin på og lad det koge ind ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt vand og fond og kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Blend suppen til den er jævn. Tilsæt fløde, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring, tilsæt broccolibuketter og kog dem med i ca. 2 min. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i panden. Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt. Steg muslingerne ca. 1 min. på hver side - 1½ min., hvis de er store.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Læg et par kammuslinger i hver tallerken og pynt med dild. Kom lidt ristet brødkrumme på de ristede skiver franskbrød og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 62 %
Print