Cremet broccolisuppe med kammuslinger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

1 timer

Dejlig suppe med en blød og cremet smag - de stegte kammuslinger sætter prikken over i'et.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skiver franskbrød uden skorpe
  • 25 g smør
  • 1 spsk korianderfrø - knuste
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 400 g broccoli i små buketter
  • 2 porrer i mindre stykker
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • ¾ liter vand
  • 2 spsk koncentreret kyllingefond, fx touch of taste
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 6 -12 kammuslinger
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 3 skiver franskbrød - skåret meget tyndt og ristet sprødt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak brødet i en hurtighakker til det smuldrer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist brødet ved jævn varme i ca. 6 min. - rør af og til. Tilsæt korianderfrø, salt og peber. Lad brødkrummen dryppe af på køkkenrulle. Tør panden af.

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag ca. 100 g af de mindste broccolibuketter fra. Svits porrer og resten af broccolien i ca. 2 min. Kom vin på og lad det koge ind ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt vand og fond og kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Blend suppen til den er jævn. Tilsæt fløde, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring, tilsæt broccolibuketter og kog dem med i ca. 2 min. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i panden. Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt. Steg muslingerne ca. 1 min. på hver side - 1½ min., hvis de er store.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Læg et par kammuslinger i hver tallerken og pynt med dild. Kom lidt ristet brødkrumme på de ristede skiver franskbrød og server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag