Cremet kartoffeltapas
30 min
•
Tapas er som bekendt små typisk spanske retter, der bruges som en appetitvækker, forret eller sættes sammen til et helt måltid. Tapas går i nogle spanske regioner under navnet pintxos, men ideen er den samme. Her en herlig vegetarisk tapas med sød kartoffel og tandoori - fuld af smag. Sødme, salt, syre, bitterhed og umami mødes her i en himmelsk cremet mundfuld.
Ingredienser
Rugbrødschips
|
100 g
Rugbrød
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Olivenolie
|
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Bagt kartoffel
|
300 g
Søde kartofler i 12 skiver
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1 spsk
Tandoori mix
|
Ostecreme
|
200 g
Salatost i tern
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
|
1 spsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1 dl
Blåbær
|
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
Pynt
|
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)
|
|---|
Sådan gør du
Rugbrødschips
Bagt kartoffel
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
751 kJ / 180 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,7 g |
| Protein: | 6 g |
| Fedt: | 9,6 g |
| Kulhydrat: | 17,3 g |