Cremet laktosefri bønnedip

Cremet laktosefri bønnedip

10 min
Superlækkert alternativ til chips og dip. Kombinationerne er mange. Selv mosen kan du krydre efter egne smagsløg.

Sådan gør du

  • Kom pinjekernerne på en tør varm pande og rist dem ved jævn varme ca. 3 min. - eller til de begynder at tage farve.
  • Kom dem i et blenderglas (gem lidt til pynt) sammen med grønkål, persille, yoghurt, hvidløg, citronskal og -saft og salt og blend til blandingen er glat.
  • Tilsæt bønner og olie og blend i yderligere ca. 1 min. Smag til og kom bønnedippen i en skål Server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2820 kJ / 674 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 15,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 30,5 % 8,8 g
Fedt: 53,7 % 7,1 g
Mere inspiration

Fyldig salat anrettet på smukkeste vis.

Ingredienser

Pinjekerner
25 g
Grønkål
50 g
Bredbladet persille
2½ dl
Yoghurt naturel
½ dl
Små fed hvidløg
2
Citron (usprøjtet) skal og saft heraf
1
Groft salt
½ tsk
Jomfruolivenolie
1 spsk
Skyllede, afdryppede cannellinibønner, hvide bønner eller butterbeans (ca. 240 g)
1 dåse
Pynt
Yoghurt naturel
1 spsk
Olivenolie
1 tsk
Friskkværnet peber