Croissant semlor

15 min
Croissant semlor

Croissant semlor kan vel også kaldes en fastelavnsbolle-croissant. Semlor er nemlig svenskernes bud på fastelavnboller. I denne version får de klassiske svenske semlor et twist, da vi lader en sprød croissant danne basis for det klassiske mandel-marcipanfyld og den bløde flødeskum. Traditionelt består semlor af en blød gærdejsbolle med mandel-marcipanfyld og flødeskum. Men i denne version har vi erstattet den bløde bolle med en sprød croissant. Og det gør ikke smagsoplevelsen ringere - tværtimod... Så smut til bageren og køb et par af de lækreste croissanter - så er der ikke lang vej til en skøn croissant semla!

Ingredienser

Croissant semlor

4 Store croissanter
100 g Revet marcipan
½ dl Mælk
1 dl Grofthakkede mandler
2½ dl Piskefløde
Flormelis

Sådan gør du

Sådan samler du dine croissant semlor

  • Flæk croissanterne i to halve på den lange led.
  • Udhul croissanterne og læg krummen fra de 4 croissanter i en skål.
  • Bland krummen med marcipan, mælk og mandler og kom blandingen tilbage i croissanterne.
  • Pisk fløden til skum og kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt flødeskum på de 4 nederste halvdele af croissanterne og læg 'låg' på.
  • Drys med flormelis og server straks.

Varier fyldet i dine croissant semlor. Tilsæt fx hindbærsyltetøj, stykker af mørk chokolade eller nougat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10582 kJ / 2529 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1501 kJ / 359 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 7,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 24,3 % 21,4 g
Fedt: 68,4 % 27,8 g
Relateret video Croissant semlor

Se hvordan du laver denne lækre Croissant semlor eller fastelavnsbolle-croissant.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/croissant-semlor/