Croissant semlor
Croissant semlor kan vel også kaldes en fastelavnsbolle-croissant. Semlor er nemlig svenskernes bud på fastelavnboller. I denne version får de klassiske svenske semlor et twist, da vi lader en sprød croissant danne basis for det klassiske mandel-marcipanfyld og den bløde flødeskum. Traditionelt består semlor af en blød gærdejsbolle med mandel-marcipanfyld og flødeskum. Men i denne version har vi erstattet den bløde bolle med en sprød croissant. Og det gør ikke smagsoplevelsen ringere - tværtimod... Så smut til bageren og køb et par af de lækreste croissanter - så er der ikke lang vej til en skøn croissant semla!
Ingredienser
Croissant semlor
|
4
Store croissanter
|
|
|---|---|
|
100 g
Revet marcipan
|
|
|
½ dl
Mælk
|
|
|
1 dl
Grofthakkede mandler
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
Flormelis
|
Sådan gør du
Sådan samler du dine croissant semlor
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Varier fyldet i dine croissant semlor. Tilsæt fx hindbærsyltetøj, stykker af mørk chokolade eller nougat.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1501 kJ / 359 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,8 g |
| Protein: | 6,4 g |
| Fedt: | 27,8 g |
| Kulhydrat: | 21,4 g |
Se hvordan du laver denne lækre Croissant semlor eller fastelavnsbolle-croissant.