Culottesteg og portobellosauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(58 vurderinger)

60+ min

Culotte er en lækker skæring af halestykket, og er forkælelse i verdensklasse. Culottesteg med portobellosauce, er ikke en krævende ret, blot tiden er til det - prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 okseculotte med fedtlag (ca. 1½ kg)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegte tomater

  • fedt fra stegeskyen
  • 4 store tomater i halve
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Portobellosauce

Tilbehør

  • 50 g rucolasalat
  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør stegen og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtlaget i tern. Læg culotten i en tør, varm pande på fedtsiden og brun den ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 3 min på kødsiden. Hæld stegefedtet væk - lad ca. 1 spsk blive tilbage i panden. Læg ovnens rist i bradepanden og herpå stegen, med det ridsede fedtlag opad. Hæld vand i bradepanden og drys stegen med salt og peber.

Stegte tomater

Lad stegefedtet blive varmt i panden. Steg tomaterne på skærefladen i ca. 1 min. Læg tomaterne med skærefladen opad i et ovnfast fad - der kan stå ved siden af stegen. Drys med rosmarin, sukker, salt og peber. Stil fadet med tomater ved siden af culotten og steg begge dele midt i ovnen.

Tag stegen ud efter ca. 1½ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60-65°. Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden. Ønsker man kødet rosa stegt, skal temperaturen være 55-60°. Ønsker man kødet gennemstegt, skal temperaturen være 65-68°. Si skyen fra bradepanden.

Portobellosauce

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg svampene i ca. 3 min. Kom fløde, nødder, sky, salt og peber ved svampene. Tag panden af varmen og drys med saucejævner. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Læg en bund af rucolasalat i et fad og fordel herpå de stegte tomater. Skær kødet i skiver og server dem sammen med portobellosauce og kartofler.

Tips

I stedet for portobellosvampe kan man bruge champignoner. Tomaterne kan steges i ovnen i 3-4 timer ved 100°, så får de en mere intens smag.

Stegetid

Stil kød og tomater i en kold ovn - indstil på 100° og steg i ca. 1¾ time.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: