Culottesteg og portobellosauce
60+ min

Culottesteg og portobellosauce

Culotte er en lækker skæring af halestykket, og er forkælelse i verdensklasse. Culottesteg med portobellosauce, er ikke en krævende ret, blot tiden er til det - prøv den!
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Culottesteg og portobellosauce

Culotte er en lækker skæring af halestykket, og er forkælelse i verdensklasse. Culottesteg med portobellosauce, er ikke en krævende ret, blot tiden er til det - prøv den!

Antal portioner
  • 1 okseculotte med fedtlag (ca. 1½ kg)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegte tomater

  • fedt fra stegeskyen
  • 4 store tomater i halve
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Portobellosauce

Tilbehør

  • 50 g rucolasalat
  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Tør stegen og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtlaget i tern. Læg culotten i en tør, varm pande på fedtsiden og brun den ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 3 min på kødsiden. Hæld stegefedtet væk - lad ca. 1 spsk blive tilbage i panden. Læg ovnens rist i bradepanden og herpå stegen, med det ridsede fedtlag opad. Hæld vand i bradepanden og drys stegen med salt og peber.

Stegte tomater

Lad stegefedtet blive varmt i panden. Steg tomaterne på skærefladen i ca. 1 min. Læg tomaterne med skærefladen opad i et ovnfast fad - der kan stå ved siden af stegen. Drys med rosmarin, sukker, salt og peber. Stil fadet med tomater ved siden af culotten og steg begge dele midt i ovnen.

Tag stegen ud efter ca. 1½ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60-65°. Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden. Ønsker man kødet rosa stegt, skal temperaturen være 55-60°. Ønsker man kødet gennemstegt, skal temperaturen være 65-68°. Si skyen fra bradepanden.

Portobellosauce

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg svampene i ca. 3 min. Kom fløde, nødder, sky, salt og peber ved svampene. Tag panden af varmen og drys med saucejævner. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Læg en bund af rucolasalat i et fad og fordel herpå de stegte tomater. Skær kødet i skiver og server dem sammen med portobellosauce og kartofler.

Tips

I stedet for portobellosvampe kan man bruge champignoner. Tomaterne kan steges i ovnen i 3-4 timer ved 100°, så får de en mere intens smag.

Stegetid

Stil kød og tomater i en kold ovn - indstil på 100° og steg i ca. 1¾ time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 55 %
Print