Culottesteg og portobellosauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

60+ min

Culotte er en lækker skæring af halestykket, og er forkælelse i verdensklasse. Culottesteg med portobellosauce, er ikke en krævende ret, blot tiden er til det - prøv den!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 okseculotte med fedtlag (ca. 1½ kg)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Stegte tomater

  • 4 store tomater i halve
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Portobellosauce

Tilbehør

  • 50 g rucolasalat
  • 1 kg kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør stegen og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtlaget i tern. Læg culotten i en tør, varm pande på fedtsiden og brun den ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 3 min på kødsiden. Hæld stegefedtet væk - lad ca. 1 spsk blive tilbage i panden. Læg ovnens rist i bradepanden og herpå stegen, med det ridsede fedtlag opad. Hæld vand i bradepanden og drys stegen med salt og peber.

Stegte tomater

Lad den ene spsk stegefedt blive varmt i panden. Steg tomaterne på skærefladen i ca. 1 min. Læg tomaterne med skærefladen opad i et ovnfast fad - der kan stå ved siden af stegen. Drys med rosmarin, sukker, salt og peber. Stil fadet med tomater ved siden af culotten og steg begge dele midt i ovnen.

Tag stegen ud efter ca. 1½ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60-65°. Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden. Ønsker man kødet rosa stegt, skal temperaturen være 55-60°. Ønsker man kødet gennemstegt, skal temperaturen være 65-68°. Si skyen fra bradepanden og gem det.

Portobellosauce

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg svampene i ca. 3 min. Kom fløde, nødder, 1½ dl sky, salt og peber ved svampene. Tag panden af varmen og drys med saucejævner. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Læg en bund af rucolasalat i et fad og fordel herpå de stegte tomater. Skær kødet i skiver og server dem sammen med portobellosauce og kartofler.

Stegetid

Stil kød og tomater i en kold ovn - indstil på 100° - traditionel ovn og steg i ca. 1¾ time.

Tips

I stedet for portobellosvampe kan man bruge champignoner.
Tomaterne kan steges i ovnen i 3-4 timer ved 100°, så får de en mere intens smag.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag