Curry med kikærter og stegt ost

Curry med kikærter og stegt ost

30 min
Super simpel tomatcurry med frisk spinat og stegt ost. Curry er en ret, der normalt består af kød og grøntsager, eller udelukkende grøntsager i en sovs med stærke krydderier. Oftest serveres der ris til curry, som er en af de mest almindelige retter i Indien. Vi har her valgt en lækker vegetarret - nemlig curry med kikærter og stegt ost. Curryen er virkelig hurtig at lave - og smager skønt. Den krydrede tomatcurry og den stegte ost udgør et virkelig godt par - og den friske mynte på toppen giver et eksotisk pift.
https://www.arla.dk/opskrifter/curry-med-kikarter-og-stegt-ost/

Sådan gør du

Tomatsauce
  • Lad smørret smelte i en gryde, men uden at det bruner.
  • Svits løget i ca. 1 min.
  • Tilsæt karrypasta og tomatpuré og svits i yderligere ca. 15 sek.
  • Kom vand, kikærter, honning og salt i gryden og kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt spinat og mynte lige inden serveringen og kog hurtigt saucen igennem.
Stegt ost
  • Skær osten i tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg osteternene ved kraftig varme og under forsigtig omrøring i 4-5 min., eller til de er gyldne.
Ved serveringen
  • Kom tomatsaucen i en lun skål og fordel de stegte ostetern på toppen.
  • Server straks med nykogte ris, yoghurt, mangochutney, limefrugt og pynt af mynte.

Når du skal have strimlede krydderurteblade, er det nemmest at lægge bladene oven på hinanden og rulle dem til en lille cigar. Så har du bedst styr på bladene.

Energiindhold for hele retten:

15331 kJ / 3664 kcal

Næringsindhold pr. 100g

843 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10,3 % 5,1 g
Kulhydrat: 58,3 % 28,9 g
Fedt: 31,4 % 7,2 g
Mere inspiration

Endnu en nem opskrift med tomatsauce.

Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Tomatsauce
10 g Smør
1 Stort finthakket løg (ca. 100 g)
3 spsk Rød karrypasta
3 spsk Koncentreret tomatpuré
2½ dl Vand
1 dåse Afdryppede, skyllede kikærter i lage (ca. 240 g)
1 tsk Flydende honning
¾ tsk Groft salt
200 g Skyllede babyspinatblade
2 spsk Strimlede mynteblade
Stegt ost
200 g Salatost
15 g Smør
Pynt
Mynteblade
Tilbehør
320 g Basmatiris - koges
2 dl Græsk yoghurt
1 dl Mangochutney
1 Limefrugt i både