Curry med kikærter og stegt ost
Super simpel tomatcurry med frisk spinat og stegt ost. Curry er en ret, der normalt består af kød og grøntsager, eller udelukkende grøntsager i en sovs med stærke krydderier. Oftest serveres der ris til curry, som er en af de mest almindelige retter i Indien. Vi har her valgt en lækker vegetarret - nemlig curry med kikærter og stegt ost. Curryen er virkelig hurtig at lave - og smager skønt. Den krydrede tomatcurry og den stegte ost udgør et virkelig godt par - og den friske mynte på toppen giver et eksotisk pift.
Ingredienser
Tomatsauce
10 g
Smør
|
|
---|---|
1
Stort finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
3 spsk
Rød karrypasta
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2½ dl
Vand
|
|
1 dåse
Afdryppede, skyllede kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
2 spsk
Strimlede mynteblade
|
Stegt ost
200 g
Salatost
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
Tilbehør
4 dl
Basmatiris - koges
|
|
---|---|
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
1 dl
Mangochutney
|
|
1
Limefrugt i både
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Stegt ost
Ved serveringen
Når du skal have strimlede krydderurteblade, er det nemmest at lægge bladene oven på hinanden og rulle dem til en lille cigar. Så har du bedst styr på bladene.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11433 kJ / 2733 kcal
Næringsindhold pr. 100g
486 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 13,4 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 58,1 % | 16,6 g |
Fedt: | 28,5 % | 3,7 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.