Curry med kikærter og stegt ost

30 min
Curry med kikærter og stegt ost

Super simpel tomatcurry med frisk spinat og stegt ost. Curry er en ret, der normalt består af kød og grøntsager, eller udelukkende grøntsager i en sovs med stærke krydderier. Oftest serveres der ris til curry, som er en af de mest almindelige retter i Indien. Vi har her valgt en lækker vegetarret - nemlig curry med kikærter og stegt ost. Curryen er virkelig hurtig at lave - og smager skønt. Den krydrede tomatcurry og den stegte ost udgør et virkelig godt par - og den friske mynte på toppen giver et eksotisk pift.

Ingredienser

Tomatsauce

10 g Smør
1 Stort finthakket løg (ca. 100 g)
3 spsk Rød karrypasta
3 spsk Koncentreret tomatpuré
2½ dl Vand
1 dåse Afdryppede, skyllede kikærter i lage (ca. 240 g)
1 tsk Flydende honning
¾ tsk Groft salt
200 g Skyllede babyspinatblade
2 spsk Strimlede mynteblade

Stegt ost

200 g Salatost
15 g Smør

Tilbehør

4 dl Basmatiris - koges
2 dl Græsk yoghurt
1 dl Mangochutney
1 Limefrugt i både

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Lad smørret smelte i en gryde, men uden at det bruner.
  • Svits løget i ca. 1 min.
  • Tilsæt karrypasta og tomatpuré og svits i yderligere ca. 15 sek.
  • Kom vand, kikærter, honning og salt i gryden og kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt spinat og mynte lige inden serveringen og kog hurtigt saucen igennem.

Stegt ost

  • Skær osten i tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg osteternene ved kraftig varme og under forsigtig omrøring i 4-5 min., eller til de er gyldne.

Ved serveringen

  • Kom tomatsaucen i en lun skål og fordel de stegte ostetern på toppen.
  • Server straks med nykogte ris, yoghurt, mangochutney, limefrugt og pynt af mynte.

Når du skal have strimlede krydderurteblade, er det nemmest at lægge bladene oven på hinanden og rulle dem til en lille cigar. Så har du bedst styr på bladene.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11433 kJ / 2733 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 58,1 % 16,6 g
Fedt: 28,5 % 3,7 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/curry-med-kikarter-og-stegt-ost/