Stærk rispilaf med karry og ananas
30 min

Stærk rispilaf med karry og ananas

Dejlig krydret vegetarret med 2 slags ærter...kik- og grønne. Nem og hurtig at lave.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stærk rispilaf med karry og ananas

Dejlig krydret vegetarret med 2 slags ærter...kik- og grønne. Nem og hurtig at lave.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 2 dl jasminris
  • 4 grofthakkede zittauerløg
  • 2 store grofthakkede fed hvidløg
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse kikærter
  • ½ liter vand
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% - afdryppet
  • 200 g frisk ananas i stave

Pynt

  • ristede sesamfrø

Tilbehør

  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits ris, løg og hvidløg ca. 1 min. og kom bouillon, chilisauce og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 18 min. - rør af og til. Skyl kikærterne. Bring vandet i kog i en lille gryde, tilsæt kikærter og ærter og bring atter vandet i kog. Lad de 2 slags ærter dryppe af i en sigte og vend dem i retten sammen med ostetern og ananas. Server straks med sesamfrø som drys og ekstra chilisauce.

Tip

I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 21 %
Print