Stærk rispilaf med karry og ananas

Stærk rispilaf med karry og ananas

30 min
Dejlig krydret vegetarret med 2 slags ærter...kik- og grønne. Nem og hurtig at lave.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits ris, løg og hvidløg ca. 1 min. og kom bouillon, chilisauce og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 18 min. - rør af og til. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Bring vandet i kog i en lille gryde, tilsæt kikærter og ærter og bring atter vandet i kog. Lad de 2 slags ærter dryppe af i en sigte og vend dem i retten sammen med ostetern og ananas. Server straks med sesamfrø som drys og ekstra chilisauce.
Velbekomme!
Tip

I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6931 kJ / 1657 kcal

Næringsindhold pr. 100g

316 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 20,6 % 3,8 g
Kulhydrat: 57,7 % 10,7 g
Fedt: 21,7 % 1,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Smør
20 g
Ostindisk karry
2 tsk
Jasminris eller fuldkornsris (ca. 2 dl)
160 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
4
Store grofthakkede fed hvidløg
2
Grøntsagsbouillon
3 dl
Sød chilisauce
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Vand
½ liter
Frosne ekstrafine ærter
200 g
200 g
Frisk ananas i stave
200 g
Pynt
Ristede sesamfrø
Frisk koriander
Tilbehør
Sød chilisauce