Stærk rispilaf med karry og ananas

Stærk rispilaf med karry og ananas

30 min
Rispilaf er en dejlig krydret risret, hvor risene koges med krydderier og grøntsager. I denne opskrift er rispilaffen med bl.a. kikærter, ærter og ananas, der laves som en one pot ret. Super nemt!
https://www.arla.dk/opskrifter/stark-rispilaf-med-karry-og-ananas/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt karry og lad det bruse af.
  • Svits ris, løg og hvidløg ca. 1 min. og kom bouillon, chilisauce og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 18 min.
  • Dræn kikærterne og tilsæt dem sammen med ærterne de sidste 5 minutter af risenes kogetid.
  • Vend ostetern og ananas i retten.
  • Pynt med sesamfrø og korianderblade og server, evt. med ekstra chilisauce.

I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.

Energiindhold for hele retten:

8148 kJ / 1947 kcal

Næringsindhold pr. 100g

481 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,4 % 4,7 g
Kulhydrat: 49,8 % 14,1 g
Fedt: 33,8 % 4,4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

20 g Smør
2 tsk Karry
½ tsk Cayennepeber
2 dl Løse ris, parboiled
4 Grofthakkede løg (ca. 300 g)
2 Store grofthakkede fed hvidløg
3 dl Grøntsagsbouillon
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
1 dåse Kikærter i lage (ca. 240 g)
200 g Frosne ærter
200 g Salatost i tern - afdryppet
200 g Frisk ananas i stave
Pynt
Ristede sesamfrø
Frisk koriander
Tilbehør
Sød chilisauce