Stærk rispilaf med karry og ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

30 min

Dejlig krydret vegetarret med 2 slags ærter...kik- og grønne. Nem og hurtig at lave.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 2 dl jasminris
  • 4 grofthakkede zittauerløg
  • 2 store grofthakkede fed hvidløg
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • ½ liter vand
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% - afdryppet Salatost i tern 3%
  • 200 g frisk ananas i stave

Pynt

  • ristede sesamfrø
  • frisk koriander

Tilbehør

  • sød chilisauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits ris, løg og hvidløg ca. 1 min. og kom bouillon, chilisauce og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 18 min. - rør af og til. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Bring vandet i kog i en lille gryde, tilsæt kikærter og ærter og bring atter vandet i kog. Lad de 2 slags ærter dryppe af i en sigte og vend dem i retten sammen med ostetern og ananas. Server straks med sesamfrø som drys og ekstra chilisauce.

Tip

I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: