Stærk rispilaf med karry og ananas

Stærk rispilaf med karry og ananas

30 min
Dejlig krydret vegetarret med 2 slags ærter...kik- og grønne. Nem og hurtig at lave.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits ris, løg og hvidløg ca. 1 min. og kom bouillon, chilisauce og salt i. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 18 min. - rør af og til. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Bring vandet i kog i en lille gryde, tilsæt kikærter og ærter og bring atter vandet i kog. Lad de 2 slags ærter dryppe af i en sigte og vend dem i retten sammen med ostetern og ananas. Server straks med sesamfrø som drys og ekstra chilisauce.

I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.

Energiindhold for hele retten:

8122 kJ / 1941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

370 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 49,6 % 10,8 g
Fedt: 34 % 3,4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

20 g Smør
2 tsk Karry
160 g Jasminris eller fuldkornsris (ca. 2 dl)
4 Grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
2 Store grofthakkede fed hvidløg
3 dl Grøntsagsbouillon
1 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
½ liter Vand
200 g Frosne ærter
200 g Salatost i tern - afdryppet
200 g Frisk ananas i stave
Pynt
Ristede sesamfrø
Frisk koriander
Tilbehør
Sød chilisauce