Dåbskage - til prins og prinsesse
12 timer
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
En fantastisk lækker og festlig lagkage, som med garanti hitter på dåbsdagen! Lav dåbskagen med hindbær eller blåbær - eller måske lidt af hvert. Uanset farve, så er det en flot og lækker kage til den store dag.
Ingredienser
Lagkagebunde - dagen før
|
3
Æg
|
|
|---|---|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
|
5 spsk
Kakaopulver
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
|
100 g
Smør - smeltet og afkølet
|
Bærcreme - dagen før
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
|
400 g
Frosne hindbær eller blåbær
|
|
|
3 dl
Piskefløde
|
|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
Fondant
|
100 g
Skumfiduser
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|
Blå eller rød pastafarve
|
|
|
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
Frosting
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
|
1 spsk
Piskefløde
|
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
|---|
|
Flormelis
|
|---|
Pynt
|
Friske hindbær eller blåbær
|
|---|
Sådan gør du
Lagkagebunde
Bærcreme
Fondant
Frosting
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet hård. Du kan også lave lagkagen samme dag, som du vil servere den. Lad da bærcremen stå tildækket i køleskab i ca. 1 time, så den når at blive fast, inden du samler lagkagen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1253 kJ / 299 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 2,9 g |
| Fedt: | 14,2 g |
| Kulhydrat: | 39,9 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.