Daddelkage med skyr og mandler
&format=webp)
Daddelkage med skyr og mandler. En skøn svampet kage med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler og pistacienødder. Og uden hvedemel. Prøv denne nemme opskrift på daddelkage, som kan bages dagen i forvejen og er en god 'tag-med'-kage.
Ingredienser
125 g
Mandler
|
|
---|---|
250 g
Bløde dadler uden sten
|
|
1 dl
Skyr med vanilje
|
|
3
Æg
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
2 spsk
Smagsneutral olie eller kokosolie
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
50 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
---|---|
25 g
Grofthakkede mandler
|
Pynt
Finthakkede usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
Frysetørrede hindbær eller kandiserede violer
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ikke har en foodprocesser, så hak dadlerne groft og mos dem med en gaffel - og brug mandelmel i stedet for mandler. Dejen kan nemt røres sammen med en grydeske.
Bag gerne daddelkagen dagen før - daddelkagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over. Server den gerne kold, direkte fra køleskabet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10220 kJ / 2443 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1363 kJ / 326 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,8 g |
Protein: | 12 % | 9,6 g |
Fedt: | 51,6 % | 19 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 29,2 g |
