Daddelkonfekt

Daddelkonfekt

Konfekt med dadler er et godt alternativ til den klassiske marcipankonfekt, og så smager det rigtig godt.

Ingredienser

Daddelmarcipan

200 g Smuttede mandler
150 g Udstenede dadler

Peanutbutterkaramel

50 g Smooth peanutbutter
1 dl Mælk
1 spsk Flydende honning
200 g Mørk chokolade

Pynt

Finthakkede peanuts

Sådan gør du

Daddelmarcipan

  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel. Tilsæt dadler og hak i yderligere ca. 2 min. - marcipanen skal være fast og sammenhængende. Tilsæt evt. lidt vand hvis marcipanen ikke samler sig. Pak marcipanen ind i plastfilm og opbevar den på køl indtil brug.

Peanutbutterkaramel

  • Rør peanutbutter, mælk og honning sammen i en pande. Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og under konstant omrøring i ca. 4 min. til den bliver til en tyk karamel.
  • Del marcipanen i to og rul, imellem to stykker bagepapir, hver stykke ud i en firkant (ca. 12 x 18 cm). Smør peanutbutterkaramel på det ene lag marcipan og læg det andet lag marcipan ovenpå. Stil det tildækket på køl i mindst ½ time.
  • Skær daddelkonfekten ud i små stykker (ca. 1½ x 3 cm).
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend hurtig daddelkonfekten i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir, pynt med peanuts og lad dem stivne ved stuetemperatur.

Opbevar konfekten på køl i en lukket beholder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12758 kJ / 3049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1769 kJ / 423 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,5 g
Protein: 9,5 % 9,9 g
Kulhydrat: 35 % 36,4 g
Fedt: 55,5 % 26,5 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/daddelkonfekt/