Daim is
6 timer
•
Arbejdstid: 15 min
•
&format=webp)
Daim is er altid et hit - hos både børn og voksne. Denne opskrift på daim is tager udgangspunkt i en skøn hjemmelavet vaniljeis, hvor daimstykkerne vendes i isen under indfrysning. Daim isen kan varieres i det uendelige - rør fx mørk chokolade, marcipanstykker eller dulce de leche i isen i stedet for daim.
Ingredienser
Daimis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
60 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
150 g
Grofthakket daim
|
---|
Sådan gør du
Daimis
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Erstat daim chokolade med fx mørk chokolade, dulce de leche, bounty eller andet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12104 kJ / 2893 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1593 kJ / 381 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 3,4 % | 3,1 g |
Fedt: | 73,3 % | 31,6 g |
Kulhydrat: | 23,3 % | 21,9 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
